Porezna uprava FBiH: Započnite 2020. bez poreznih obaveza

0
481
Sjedište Porezne uprave Federacije BiH u Sarajevu

Porezna uprava Federacije BiH podsjeća porezne obveznike da je do kraja poslovne 2019. godine ostalo još pet radnih dana tokom kojih trebaju podnijeti nepodnesene porezne prijave i izmiriti svoje obaveze, te 2020. godinu započeti bez starih poreznih obaveza.
Podnošenjem poreznih prijava i plaćanjem poreznih obaveza, u skladu sa zakonom, porezni obveznici neće biti izloženi riziku izricanja kazni i to za neplaćanje poreza na dobit ili za nepodnošenje poreznih prijava do 100.000 KM, za neplaćanje doprinosa do 5.000 KM, kao ni riziku plaćanja kamate po stopi od 0,04 posto dnevno, odnosno na godišnjem nivou 14,6 posto, navode iz Porezne uprave FBiH.
“Blagovremenim isplatom plaća i plaćanjem poreznih obaveza dobivate zadovoljnog i produktivnog radnika koji može da ostvari svoja prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja, zdravstvenog osiguranja i osiguranja za slučaj nezaposlenosti, a zadovoljni radnik daje najbolje rezultate“,navide iz Porezne uprave FBiH te dodaju da žele biti partner poreznim obveznicima i graditi transparentne odnose zasnovane na važećim zakonima i drugim propisima.
Porezna uprava FBiH uputila je zahvalnost svim poreznim obveznicima koji su uredno izvršavali svoje porezne obaveze te poziva i ostale porezne obveznike da to blagovremeno čine, saopćeno je iz ove uprave.