Porsche cilja odbranu titule u Eifelu sa 911 GT3 R modelom

0
105
Porsche i njegovi timovi kupaca nadmeću se sa osam 911 GT3 R modela u utrci na Nürburgringu

Porsche i njegovi timovi kupaca će se ovog vikenda nadmetati za pobjedu u ukupnom poretku, sa osam 911 GT3 R modela, u 24-satnoj utrci na Nürburgringu.
Manthey se u ovoj utrci takmiči kao branitelj naslova. Eifelov maraton ove godine slavi 50 godina postojanja i smatra se jednim od najtežih svjetskih izazova u moto sportu. Jedan krug koji je dug 25.378 km predstavlja spoj Nordschleife i Grand Prix staza.
Porscheovi trkački automobili čine najveći dio staze: 46 vozila proizvođača sportskih automobila iz Stuttgarta će se ove subote u 16 sati (CEST) uhvatiti u koštac sa ovom utrkom izdržljivosti. Nijedan drugi proizvođač nije bolje zastupljen u polju od 138 vozila.
Prošle godine, Manthey-ev tim kupca je ostvario svoju sedmu pobjedu na Eifel classic utrci. Vozačke dužnosti u modelu 911 GT3 R Grello su podjelili vozači Kévin Estre (Francuska) i Michael Christensen (Danska), kao i Matteo Cairoli (Italija). Za ovogodišnji jubilarni 24-satni događaj, pobjednici i rekorderi iz Meuspatha su ponovo okupili sjajnu ekipu u svom automobilu br. 1: Estre i Christensen dijele zeleno-žuti trkački automobil sa svojim kolegama vozačima Frédéricom Makowieckim (Francuska) i Laurens Vanthoorom (Belgija).
Pored Manthey-a, timovi kupaca Huber Motorsport, KCMG i Toksport WRT u utrci učestvuju sa GT3 vozilom iz Weissach-a. Dinamic Motorsport i Falken Motorsports oboje izlaze sa po dva 500+PS 911 modela.
Na prethodne dvije kvalifikacijske utrke za Nürburgring 24-satnu utrku, kao i u prve dvije runde Nürburgring Endurance Series utrka, takmičari su dobili priliku da se okušaju u utrci sa pojedinačnim vremenskim etapama koja odlučuje prvih 19 startnih pozicija: baš kao 911 GT3 R iz Manthey i Huber Motorsport timova, koji su već osigurali mjesto na privremenoj ulaznoj listi za ključni drugi dio završne runde kvalifikacija.
U prvoj sesiji završne runde kvalifikacija, dva Porschea kojima upravljaju Dinamic Motorsport i Falken Motorsports timovi, kao i timovi kupaca KCMG i Toksport WRT još uvijek imaju šansu da zauzmu mjesto u finalnom obračunu. U dva segmenta završne runde kvalifikacija u petak navečer, osnovni zadatak svih takmičara je da maksimalno iskoriste vožnju na dva vremenski ograničena kruga na legendarnom Nürburgring-Nordschleife kako bi postavili svoje najbolje vrijeme.
24-satni klasik na najdužoj i najzahtjevnijoj trkačkoj stazi na svijetu predstavlja vrhunac trkačke godine u motosportu. 138 vozila u 22 klase čine ulaznu listu za prestižni događaj na relaciji Nürburgring-Nordschleife.
”U godini kada se dešava godišnjica 24-satne utrke, brend Porsche predstavlja više od 40 vozila – što nas još jednom čini najbrojnijim na stazi. Gotovo svako treće vozilo na trci nosi Porscheov grb”, izjavio je Michael Dreiser, direktor prodaje u Porsche Motorsportu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here