Porsche predstavio ekskluzivni Taycan GTS Hockenheimring Edition

0
492
Specijalno izdanje Porschea povodom obilježava 90 godina postojanja trkačke staze Hockenheimring

Povodom obilježavanja 90. godišnjice staze Hockenheimring, Porsche je predstavio Porsche Taycan GTS Hockenheimring Edition, prvo specijalno izdanje zasnovano na svom električnom sportskom automobilu.
Mnogo jedinstvenih detalja, kao što je farba koja dolazi u Stone Grey boji iz prilagođenog programa boja u kombinaciji sa naglašenim detaljima u Bronzite boji, čine ovo posebno izdanje prepoznatljivim.
Porsche Exclusive Manufaktur se pobrinuo za posebno prilagođenu unutrašnjost u kojoj se kombinuje crna koža sa dekorativnim šavovima i veliki broj detalja u Island Green boji. Na nekoliko mjesta, logotip godišnjice ’90 Jahre Hockenheimring’ ukazuje na ekskluzivni karakter ovog Taycan GTS modela sa do 440 kW (598 PS).
Posebno izdanje će biti dostupno u Njemačkoj i na drugim odabranim evropskim tržištima.
Ekskluzivni pristup također dolazi kao dio paketa opreme automobila: uz ključeve automobila, kupci se mogu identifikovati kao vlasnici posebnog izdanja. To im daje pravo da voze do Porsche Experience Centra (PEC) Hockenheimring, koji se nalazi u samom srcu trkačke staze. Uz ovaj model dolaze dvije godine besplatnog punjenja. Kupci također mogu uživati u povlaštenom parkingu na PEC Frühschicht događajima, gdje su mjesečna okupljanja zaljubljenika u vozila kompanije Porsche.
Tokom jubilarne godine, model Porsche Taycan GTS Hockenheimring Edition će biti izložen kao izložbeni automobil na Hockenheimringu.