Porsche želi odbraniti titulu na virtuelnoj utrci 24 sata Le Mansa

0
303
Deset modela 911 RSR se ove godine pridružuje utrci od 50 vozila, što uključuje i LMP2 prototipove

U pokušaju da odbrani titulu, Porsche Esports tim stavlja u igru dva digitalna modela 911 RSR na virtuelnoj utrci 24 sata Le Mansa ovog vikenda.
Delegacija tvorničkih vozača je 2020. godine osvojila GTE klasu na debitantskom nastupu utrke izdržljivosti na simulacionoj platformi rFactor2. I ove godine, iskusni profesionalni vozači iz pravog motosporta će dijeliti volan Porschea od okvirno 510 KS sa uspješnim stručnjacima za simracing.
Deset modela 911 RSR se ove godine pridružuje utrci od 50 vozila, što uključuje i LMP2 prototipove. U GTE kategoriji, Porsche čini skoro polovinu postave. Top događaj izdržljivosti na virtuelnom ‘Circuit des 24 Heures’ počinje ove subote u 14 sati.
Posebno zanimljivo za ljubitelje Porschea: Proizvođač sportskih automobila će izvještavati uživo sa virtuelne utrke 24 sata Le Mansa od subote u 13:30 sati. U trkačkom centru koji je posebno pripremljen za ovaj događaj u njemačkom gradu Gronau, šest od osam tvorničkih vozača će izmjenično upravljati simulatorima. Intervjui sa stručnjacima i takmičarima, analize i pozadinski izvještaji zaokružuju program, koji je zakazan za emitovanje do 14.30 sati u nedjelju. Emisija će se prenositi na Porscheovom Twitch kanalu (http://www.twitch.tv/porsche) kao i YouTube-u (https://www.youtube.com/watch?v=KDbby0ZgmoI).
Kao i uvijek, Porsche objavljuje najnovije informacije o automobilskim utrkama na svom Twitter kanalu @PorscheRaces. Prenos uživo je dostupan na (https://motorsports.porsche.com).