Posljednji podsjetnik na Treći poziv za finansiranje projekata u obrazovanju RCF-a

0
239
Projekat realizuje Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana 6

Regionalni Challenge Fond (RCF) objavljuje podsjetnik na Treći poziv za podnošenje Izjava o zainteresovanosti raspisan u svim ekonomijama i privrednim sektorima Zapadnog Balkana 6 te poziva zainteresovane konzorcije obrazovnih ustanova i kompanija, posvećene zajedničkoj implementaciji programa kooperativne obuke, da se prijave do 7. jula 2023. godine do 23:59 sati.
Izjave zainteresovanosti mogu podnijeti konzorciji formirani od institucija za strukovno osposobljavanje i najmanje dva preduzeća, koji se zajednički bave pružanjem kooperativnog strukovnog obrazovanja i obuke.
Više informacija o podobnosti aplikanata i procedurama prijave možete pronaći u Smjernicama za Treći poziv za iskazivanje interesa koje su dostupne ovdje.

Prvi i drugi krug prijava privukao jeviše od 300 Izjava o zainteresovanosti iz svih šest zemalja Zapadnog Balkana 6. Proces selekcije rezultirao je odabirom 63 projekta za finansiranje, uz izdvajanje približno 27 miliona eura za opremanje i unapređenje infrastrukture ustanova za strukovno obrazovanje, kao i obuke učesnika programa kooperativnog obrazovanja.
Svjedočanstva o već finansiranim projektima u BiH možete pogledati na: https://youtu.be/hccXU56cgVg.
Njemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj izdvojilo je 64,43 miliona eura za RCF, a Vlada Švicarske, koju predstavlja Švicarska agencija za razvoj i saradnju (SDC), sufinansirala je dodatnih 9,7 miliona švicarskih franaka. Sredstva su povjerena Njemačkoj razvojnoj banci (KfW), a projekat realizuje Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana 6 (WB6-CIF), zajednička inicijativa privrednih komora iz regiona.