Poslovni susreti privrednika Tuzlanskog kantona i Vojvodine

0
988
U Novom Sadu održani poslovni susreti privrednika Vojvodine i Tuzlanskog kantona

Privredna komora Vojvodine i Kantonalna privredna komora Tuzla, organizovali su poslovne susrete privrednika dvije regije.
Sekretar Udruženja za industriju Zoran Trposki i sekretar Udruženja usluga u Privrednoj komori Vojvodine Branislav Mamić okupili su domaće privrednike kako bi dočekali goste iz Tuzlanskog kantona, razmijenili iskustva, predstavili svoje firme i usluge i napravili prve korake ka ostvarivanju saradnje.
Delegaciju privrednika sa područja Tuzlanskog kantona koju su predvodili sekretar Udruženja za građevinarstvo i IGM Almir Mešić te sekretar Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam Dino Kalesić, činili su predstavnici firmi članica Komore Tuzla koji su u prethodnim kontaktima izrazili želju i zainteresovanost za poslovnim povezivanjem i saradnjom sa privrednicima iz Vojvodine.

Uspješan sastanak u Komori Vojvodine je rezultirao i konkretnim dogovorima za saradnju

Istaknuta je neophodnost povezivanja privrednika ove dvije regije, apostrofirane su brojne mogućnosti saradnje, zajedničkih nastupa na trećim tržištima, potreba jače i stalne komunikacija a putem privrednih komora.
Domaćini su za sve goste iz Tuzlanskog kantona obezbijedili i ulaznice za obilazak 86. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, jedne od najznačajanijih sajamskim manifestacija ovog karaktera u Evropi.
Uspješan sastanak u Privrednoj komori Vojvodine je rezultirao i konkretnim dogovorima za saradnju, završio je druženjem, obilaskom Sajma i dogovorom da se u što kraćem periodu dogovori i realizuje uzvratna posjeta u Tuzli.
Delegaciju iz Tuzlanskog kantona uz predstavnike KPK Tuzla, činili su privrednici iz firmi: Solana Tuzla, Nova banka Banja Luka-Filijala Tuzla, TA Golden Tours Tuzla, Lukavački sajam Lukavac, Tehnograd Company Tuzla, Tuzla-kvarc Tuzla, Grin Gračanica, Tehna Gračanica, Renesansa Živinice, Fana Srebrenik i Aronija Okanović Tuzla.