Potpisan ugovor o prodaji hotela Igman

0
287
Potpisan ugovor: Granov rekao da rade na izradi idejnog koncepta budućeg izgleda hotela Igman

U Kantonalnoj agenciji za privatizaciju Kantona Sarajevo danas je potpisan ugovor o prodaji hotela Igman između prodavca – direktora KJP ZOI ’84 d.o.o. Sarajevo Jasmina Mehića, predstavnika kupca – direktora firme The Place d.o.o. Emira Granova, te direktora Kantonalne agencije za privatizaciju KS Adnana Jašarevića.
Predstavnik kupca, direktor Granov zahvalio se Komisiji, Agenciji, ZOI-ju i ministru privrede KS Adnanu Deliću na uspješno realiziranoj saradnji i procesu privatizacije ovog hotela.
“Naše vizije nisu vezane samo za hotel koji smo kupili i koji mislimo obnoviti, nego su daleko veće od onoga na šta nas danas potpisani ugovor obavezuje”, istakao je Granov.
Dodao je da su zainteresirani i za neke druge projekte.

Kupci su osim obnove hotela Igman zainteresirani i za vertikalne transporte

“Nedavno smo imali sastanke s načelnikom Ilidže, jer smo zainteresirani za vertikalne transporte, kako bi klijentelu iz Sarajeva izvukli na planine”, kazao je Granov te dodao da je dosta predradnji već završeno i da paraleno rade na izradi idejnog koncepta budućeg izgleda hotela Igman.
Ministar Delić, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora, istakao je da je ovo historijski dan jer je ovo prva privatizacija nakon 10 godina u Agenciji za privatizaciju KS, što ide u prilog činjenici izmjene zakona o Agenciji za privatizaciju i dodavanje nadležnosti vezanih za investicije i korištenje sredstava EU fondova.