Poziv poduzetnicama i ženama u svijetu biznisa na martovske online B2B susrete

0
286
Gender Centar FBiH poziva poduzetnice i žene u biznisu na online B2B sastanke

Gender Centar Federacije BiH i Privredna/Gospodarska komora FBiH, povodom obilježavanja 8.marta – Međunarodnog dana žena, pozivaju poduzetnice i žene u svijetu biznisa na intenzivne online B2B susrete, koji će biti organizovani tokom cijelog mjeseca marta.
Riječ je o susretima u okviru projekta ‘B2B platforma za online poslovne susrete i umrežavanje poduzetnica i žena u biznisu’, dostupne na www.b2b-kfbih.com.
Uz podršku FIGAP II programa i uz saradnju s Gender Centrom FBiH i Komorom FBiH, izrađena je jedinstvena B2B platforma koja omogućava besplatno online predstavljanje biznisa poduzetnica i uspješnih žena iz svijeta biznisa, njihovu veću vidljivost, ali prije svega platformu za online umrežavanje – komuniciranje i online sastanke, što je od izuzetnog značaja u osnaživanju žena. Istovremno, B2B platforma omogućava niz korisnih informacija i savjeta, a naročito informacija o javnim pozivima i grantovima domaćih i međunarodnih donatora.
Iako je B2B platforma na raspolaganju od 19. novembra 2021. godine, Gender Centar FBiH povodom Dana žena dodatno poziva poduzetnice i žene u biznisu na online B2B sastanke s ciljem njihovog dodatnog umrežavanja i osnaživanja, ali i ukazivanja na njihovu snagu u poslovnom svijetu i značaj u pokretanju ekonomije, te potrebu za većom rodnom ravnoporavnosti na tržištu rada.
Iz Gender Centra ističu da je za zakazivanje online B2B poslovnih sastanaka ili online poruka, potrebno izvršiti besplatnu registraciju kao član i/ili registrovati biznis prema uputstvu na https://b2b-kfbih.com. Nakon registracije, stiče se mogućnost korištenja svih alata B2B platforme, pregledanje profila već registrovanih članova i biznisa po sektorima, te zakazivanja online sastanaku sa željenim članom i/ili biznisom u predviđenoj rubrici. Tim za podršku će komunicirati sa izabranom stranom za sastanak te poslati poziv putem online platforme, kaže se u saopćenju Gender Centra FBiH koji, zajedno s Privrednom/Gospodarskom komorom FBiH, upućuje čestitke povodom Međunarodnog dana žena.