DS Automobiles lansirao na tržište redizajnirani DS 7

Novi DS 7 u ponudi ima različite tipove motor, među kojima su i tri priključna hibridna pogonska sklopa sa 225, 300 i 360 konjskih snaga

0
133
DS 7 Crossback biće dostupan sa benzinskim Puretech motorima, dizelskim BlueHDi i E-Tense PHEV pogonom

DS je danas predstavio facelift DS 7 Crossback, sa modernijim stajlingom i više tehnologije, te novu varijantu koju je razvio DS Performance sa snažnijim plug-in hibridnim pogonom.
DS 7 Crossback je, podsjetimo, predstavljen još 2017. godine kao prvi 100% projekt marke DS Automobiles, koji je svojim avangardnim stavom donio na tržište vjetar svježine. Ovaj model je utro put novim razvojnim planovima koji su već sada realizirani u modernizovanom DS 7.
Najuočljivija promjena kod novog modela u odnosu na prethodnika su novi LED DRL-i (DS Light Veil). Prednji kraj također ima nove MATRIX LED farove sa tehnologijom DS Pixel LED Vision 3.0, a modenizovana maska je sada više ugaonog oblika.
Stražnji dio je redizajniran sa elegantnijim, izduženim LED svjetlima koja podsjećaju na ljuske s učinkom vrtloga i koje imaju metalnu završnu obradu u tamnoj nijansi. Ujedno, svjetla naglašavaju jedinstveni izgled novog DS 7. Prtljažna vrata dobila su oštrije linije, a prethodni naziv Crossback zamijenit će natpis DS Automobiles koji će obilježiti vizualno raširen zadnji dio novog DS 7.
Točkovi su u rasponu od 18- do 21 inča i doprinose izgledu redizajniranog DS 7 iz profila. Nove 19-inčne felge Edimbourg i Silverstone, opremljene umetcima, optimalno povećavaju aerodinamičnost, a zahvaljujući stilskoj obradi njihov promjer izgleda još veći. Nove 21-inčne felge Brooklyn s tehničko isklesanim dizajnom bit će ekskluzivno dostupne za novog DS 7 E-Tense 4X4 360.

Stražnji dio je redizajniran sa izduženim LED svjetlima

DS 7 Crossback biće dostupan sa benzinskim Puretech motorima, dizelskim BlueHDi i E-Tense PHEV pogonom.
DS 7 E-Tense 225 opremljen je benzinskim motorom PureTech 180 i električnim motorom sa 110 KS koji je ugrađen u 8-stepeni automatski mjenjač s pogonom na dva točka.
Novi DS 7 E-Tense 4×4 300 i DS 7 E-Tense 4×4 360 imaju pogon na sva četiri točka i motor PureTech 200 i električni motor sa 110 i 112 konjskih snaga na svakoj pojedinačnoj osovini. Izvedba 360 dobila je potpuno posebna podešavanja koja je dizajnirao tim DS Performance.


DS 7 je opremljen sistemom DS Drive Assist nudeći Nivo 2 autonomne vožnje

Svi plug-in hibridni modeli imaju nove baterije od 14,2 kWh koja omogućava do 65 km dometa samo EV u WLTP mješovitom ciklusu, ili do 81 km u gradskoj vožnji. Baterija se može u potpunosti napuniti za dva sata pomoću punjača od 7,4 kW.
U izboru je dostupan i motor BlueHDi 130. Izvan Evrope bit će u ponudi i benzinski motori PureTech s 130, 215 i 225 konjskih snaga.

U unutrašnjosti novi DS Iris infotainment je sa revidiranom grafikom, 12-inčnim centralnim dodirnim ekranom i novom 12-inčnom digitalnom instrument tablom. DS 7 je opremljen sistemom DS Drive Assist nudeći Nivo 2 autonomne vožnje. Paket uključuje DS sistem za praćenje pažnje vozača, koristeći dvije kamere za praćenje pokreta lica vozača i kapka, te DS Night Vision. Kod sistema DS Night Vision infracrvena kamera skenira cestu i rubove ceste kako bi prepoznala bicikliste, pješake i životinje na udaljenosti od 100 metara.
DS 7 Crossback će biti dostupan za narudžbu počevši od 11. jula u Francuskoj, a prvi primjeri će, kako se očekuje, stići do DS Trgovina u septembru. SUV će se proizvoditi u Mulhouseu (Francuska), a u Shenzenu (Kina) za tamošnje tržište.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here