Premijer FBiH uputio pisma namjere kompanijama za nabavku vakcina

0
325
Održana hitna sjednica Vlade FBiH na kojoj su prisustvovali premijer i zamjenici, a ostali članovi putem video linka

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj hitnoj sjednici, kojoj su u Sarajevu prisustvovali premijer i zamjenici premijera, a ostali članovi putem video linka, primila na znanje Informaciju da je premijer FBiH, na prijedlog Zavoda za javno zdravstvo FBiH, uputio pisma namjere za nabavku vakcina protiv SARS-Cov-2 (Covid-19), za sljedeće kompanije: Bosnalijek d.d. Sarajevo (Sputnik V i Astra Zeneca), Medimpex d.o.o. Sarajevo (Astra Zeneca i Sputnik V), Oktal pharma d.o.o. Sarajevo (Johnson&Johnson, Astra Zeneca i Sputnik V) i Tuzla FARM d.o.o. (Astra Zeneca i Sputnik V).
Vlada je ovlastila premijera FBiH da, na prijedlog Zavoda za javno zdravstvo FBiH, uputi i druga pisma namjere za koja ovaj zavod smatra da je potrebno uputiti za nabavku vakcina.
Vlada FBiH je primila na znanje Informaciju Zavoda za javno zdravstvo FBiH u vezi s realizacijom zaduženja po Zaključku Vlade FBiH od 11.03.2021. godine, te Informaciju s danas održanog sastanka Ad hoc tima za pregovore s proizvođačima vakcina i/ili ovlaštenim zastupnicima za nabavku vakcina protiv koronavirusa.
Zavod za javno zdravstvo FBiH zadužen je da sagleda sve ponude kompanija koje su iskazale interes za učešće u postupku nabavke vakcine i koje će eventualno iskazati interes, te da do sutra (16. mart), do 16 sati dostave konačne ponude, s cijenom, rokom, količinom i garancijom za dobro izvršenje posla, kako bi se Ad hoc tim ponovo sastao i razmotrio sve pristigle ponude, te o tome informirao Vladu Federacije BiH, saopćeno je.