Preminuo Nedim Alihodžić, član Uprave Sparkasse Bank

0
1544
Iznenada preminuo Nedim Alihodžić, član Uprave Sparkasse Bank

Nedim Alihodžić, član Uprave Sparkasse Bank iznenada je preminuo u četvrtak, 20. augusta.
Nedim Alihodžić je tokom proteklih 14 godina rada i upravljanja timom Sparkasse Bank bio jedan od bitnih oslonaca u dostignućima ove banke.
“Njegov izvanredan doprinos je obilježio naš put i dao pečat svemu što ime Sparkasse Bank danas predstavlja u BiH. Izgubili smo vrlo cijenjenog kolegu u Upravi Banke, izuzetnog menadžera i mentora našeg tima, a prije svega dobrog čovjeka čiji će odlazak ostaviti prazninu u svima nama.
Zahvalni što smo imali stručnjaka i čovjeka kakav je bio Nedim Alihodžić u našim redovima, duboko smo ožalošćeni njegovim odlaskom.
Upućujemo iskreno saučešće i podršku njegovoj porodici, bližnjima i prijateljima”, navedeno je u objavi Nadzornog odbora, Uprave i uposlenika Sparkasse Bank dd BiH.
Rođen u Zenici 1972. godine, Nedim Alihodžić je magistrirao na Univerzitetu u Grazu, na Odsjeku ekonomija preduzeća.
U Sparkasse Bank dd BiH je od samog početka, a od 2009. na mjestu člana Uprave Banke odgovoran za Direkciju IT/ORG, Direkciju za sigurnost i upravljanje imovinom, Sektor za poslovanje s privredom i Sektor sredstava. Bio je i član Nadzornog odbora sestrinske kompanije S – Leasing doo.

***

I redakcija poslovnog portala Profitiraj.ba upućuje najiskrenije saučešće porodici i upravi Sparkasse Banke povodom smrti g-dina Nedima Alihodžića. Gubitak je to ne samo za Banku i njegove najbliže saradnike već i ljude koji su ga privatno poznavali i okruživali.