Prijavite projekte i pronađite investitora na SBF 2018

0
942
Sarajevo Business Forum je platforma na kojoj se spajaju investitori i projekti

Sarajevo Business Forum (SBF), vodeća poslovno-investicijska konferencija jugoistočne Evrope, kreirana kao platforma za business networking sa jedinstvenim ciljem ekonomskog razvoja regije, i ove godine bit će u znaku promocije domaćih i regionalnih investicijskih projekata.
S ciljem još obimnijeg i kvalitetnijeg poslovnog umrežavanja, u pripremi 9. po redu konferencije, organizatori su otišli korak dalje te kreirali online platformu posvećenu predstavljanju kompanija, projekata i povezivanju učesnika i prije održavanja, kao i tokom same konferencije.
Naime, putem nove web stranice www.sbf.talkb2b.net svi oni koji su se već registrovali kao učesnici predstojećeg SBF, koji će 25. i 26. aprila održati u Sarajevu, mogu kreirati svoj profil i unijeti podatke o kompaniji i projektu s kojim apliciraju te unaprijed zakazati B2B sastanke sa potencijalnim investitorima. Projekti mogu biti nominirani iz oblasti poljoprivrede, energetike, turizma, nekretnina, infrastrukture, IT industrije, sporta i kulture, finansija, kao i drugih industrija, a sve dodatne informacije dostupne su putem e-maila projekti@sarajevobusinessforum.com.
“Sarajevo Business Forum je platforma na kojoj se spajaju investitori i projekti. Upravo zato je bitno da su projekti dobro pripremljeni, zaokruženi i spremni za razmatranje. Rok za prijavu projekata na online B2B platformu, www.sbf.talkb2b.net je 10.4.2018., a potom slijedi njihov pregled i priprema za efektivno prezentovanje. Svakako, preduslov je da se vlasnici projekata registuju i kao učesnici Foruma, što mogu putem linka: http://sarajevobusinessforum.com/registration-participant“, pojasnio je Nedžad Gušić iz Odjela za finansijski menadžment i savjetovanje BBI banke.
Poslovne delegacije i predstavnici kompanija iz zemalja regiona, zapadne Evrope, Turske i zemalja Zaljeva, Azije pa čak i SAD-a i Australije, najavile su dolazak na Sarajevo Business Forum, što predstavlja veliku priliku za pronalaženje pravog investitora za investicijski projekat.
“Investitori koji su najavili dolazak na ovogodišnji SBF poseban interes iskazali su za sektor turizma, razvoj nekretnina, proizvodnje, poljoprivrede i IT-a. Također, drvoprerađivačka i metalna industrija, će biti u fokusu. Zato pozivamo lokalne zajednice, regionalne razvojne agencije, komore i domaće i regionalne kompanije da apliciraju sa projektima iz ovih oblasti”, poručio je Gušić.