Promocija SBF-a u Zvorniku

0
736
Na okruglom stolu BBI banke u Zvorniku prezentirane mogućnosti Sarajevo Business Foruma

U prisustvu velikog broja privrednika danas je u Zvorniku održana prezentacija jubilarnog 10. Sarajevo Business Foruma, koji će biti održan od 17. do 19. aprila 2019. godine.
Osim promocije Foruma, cilj ovog skupa jeste identificiranje profila poslovnih partnera i investitora, kako bi se uz pomoć BBI VIP Business Cluba ostvarila nova poslovna partnerstva. Ova partnerstva u konačnici mogu dovesti do razvoja tržišta i pružiti nove poslovne prilike privrednicima iz pomenutih oblasti.
Muamer Salkić, v.d. direktora Sektora za poslovanje sa stanovništvom BBI banke, u uvodnom obraćanju je kazao da pripreme za Sarajevo Business Forum (SBF) ulaze u završnu fazu, te da postoji veliki interes stranih ulagača.
“S obzirom da je ovo deseti Forum, želim istaći da svake godine imamo sve više uspješnih priča koje su počele na SBF-u. Cilj nam je da ove godine uključimo i što veći broj manjih preduzeća i lokalnih privrednika, kako bi i oni imali platformu za promociju. Novitet ovogodišnjeg Foruma, osim uobičajenog organiziranja B2B sastanaka, jeste i organizacija ciljanih prezentacija koje će omogućiti upravo tim manjim preduzećima da se predstave investitorima”, izjavio je Salkić.
Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović istakao je da je Zvornik jedan od rijetkih gradova u kojem je došlo do porasta broja zaposlenih u posljednim godinama, te da potencijal rasta i razvoja itetako postoji.
“Jedan od najvećih potencijala Foruma jeste što nudi odličnu platformu za privrednike da se međusobno umreže i sarađuju, ali i da prošire horizonte kad je o poslovanju riječ”, kazao je Stevanović.
O privrednom potencijalu na području Zovrnika govorio je i Fahrudin Delibajrić, direktor firme Voćar promet iz Zvornika.
“BBI banka je jedna od prvih banaka koja nas je podržala u poslovanju, a u međuvremenu smo dobili i podršku jednog austrijskog investitora. Cijenim i podržavam rad BBI banke koja nastoji da kroz svoje aktivnosti podrži domaće privrednike i spoji ih s investitorima”, kazao je Delibajrić.