Prvi Youth Business Camp Adria u Sarajevu

0
397
Do 15. maja rane prijave putem stranice youthbusiness.camp

U Sarajevu će se od 27. juna do 08. jula održati prvi Youth Business Camp Adria – Sarajevo namijenjen mladima uzrasta od 15 do 19 godina.
Kamp se sastoji od programskog dijela koji sadrži 20 predavanja, 12 sati rada s mentorima, dva izleta te susreta i razgovora sa osobom poznatom po svom iznimnom poslovnom uspjehu u vođenju vlastite kompanije. Kamp je nastao po franšiznom modelu i certificiran je od strane World Innovation and Change Management Institute iz Ženeve.
“Raduje nas organizacija jedinstvenog obrazovnog programa za mlade u našoj zemlji kroz koji ćemo ih upoznati sa mnogim vještinama koje im trebaju u savremenom poslovanju te da ih kroz teoriju i praktične primjere naučimo da je i u Bosni i Hercegovini moguće ostvariti uspješnu karijeru“,istakla je Asja Dupanović, vlasnica franšize za BiH.
Teme koje će na engleskom jeziku biti obrađene u toku boravka na kampu tiču se osnova ekonomije, biznisa i finansija što uključuje projektni menadžment, start up, intelektualno vlasništvo, odnose s javnošću, marketing, kulturološke razlike u biznisu, ali i neke od aktuelnijih tema u vezi sa digitalizacijom modernog doba kao što su: digitalni svijet, digitalne valute i online trgovanje, smjernice za kreiranje web stranica i biznisa. Mladi će također imati priliku čuti nešto o vođenju ličnih finansija, društveno odgovornom poslovanju, ljudskom kapitalu, te umijeću vođenja kompanije.
“U saradnji sa našim partnerima i sponzorima kao i predavačima i predavačicama koji imaju respektabilne karijere, osim znanja mladim ljudima želimo promovirati i vrijednosti na kojima će sa samopouzdanjem graditi svoju i budućnost naše zemlje“, naglasila je Una Bejtović, direktorica Kampa i agencije Bejtovic Communications koja je partner za provedbu Kampa u Sarajevu.
Rani upis je u toku, a više informacija je dostupno na zvaničnoj web-stranici Kampa https://youthbusiness.camp