Raiffeisen dobitnik dvije nagrade za najbolju banku u BiH

Brojne nagrade za RBI Grupaciju i njene mrežne banke

0
487
Raiffeisen dobitnik dva priznanja za Najbolja banku u BiH

Po odluci magazina EMEA Finance i Global Finance, Raiffeisen banka je dobitnik dva priznanja za ‘Najbolju banku u Bosni i Hercegovini’.
“I pored izazovnog perioda u protekloj godini ostali smo posvećeni tržištu i pouzdan partner koji klijentima nastoji pružiti neophodnu podršku. Ubrzali smo našu digitalnu transformaciju, prilagodili se promijenjenim navikama naših klijenata, ne samo unapređenjem postojećih već i razvojem novih usluga u oblasti digitalnih servisa. Naš fokus ostaje na pružanju usluga koje će pojednostaviti poslovanje sa nama, ali i na doprinosu održivom razvoju zajednice u kojoj djelujemo”, saopćeno je iz Raiffeisen banke.
Raiffeisen banka u BiH je na dodjeli priznanja Global Finance ‘Najbolje svjetske banke za 2021.’ proglašena za ‘Najbolju banku u BiH’, petnaesti put od 2004. godine.
Raiffeisen Bank International AG (RBI) je dobitnik nagrade ‘Najbolja banka u Srednjoj i Istočnoj Evropi’ i to četrnaesti put od 2004. godine.
“Izuzetno cijenimo ove nagrade. Povratne informacije od klijenata predstavljaju osnovno mjerilo kada je riječ o procjeni naše uspješnosti. Ipak, usporedba s onim što rade naše kolege je neophodna kako bismo upotpunili sliku te predstavlja dragocijenu potvrdu kvaliteta našeg rada”, izjavio je Johann Strobl, generalni direktor RBI-a.
U okviru dodjele priznanja ‘Evropskih bankarskih nagrada 2020’ magazina EMEA Finance, Raiffeisen banka je proglašena ‘Najboljom bankom u BiH’, a RBI je, između ostalog, proglašena za ‘Najbolju banku u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Zajednici nezavisnih država’, te za ‘Najbolju banku u Austriji’. RBI je također dobitnik nagrade za ‘Zeleno finansiranje’.