Raiffeisen izdvaja sredstva u dobrotvorne svrhe od svake transakcije MC Shopping karticom

0
1133
Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke

Raiffeisen banka će i ove godine podržati rad udruženja Srce za djecu koja boluju od raka, Sumero i SOS Dječija sela BiH.
“Posebno me raduje što ćemo i u 2018. godini nastaviti izdvajanje sredstava u dobrotvorne svrhe od svake transakcije plaćanja izvršene Mastercard Shopping karticom koja na sebi ima oznaku MC World. Zadovoljstvo mi je što smo u prošloj godini u okviru ove aktivnosti donirali ukupno 3.000 KM te na taj način pružili podršku udruženjima čiji rad na različite načine pomažemo već niz godina”, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke te dodao da iskreno vjeruje da će iznos izdvojen po ovom osnovu biti značajno veći u ovoj godini.
Sredstva izdvojena prošle godine donirana su udruženjima Srce za djecu koja boluju od raka, Sumero i SOS dječija sela BiH, a ista će bti podržana u oviru ove aktivnosti i tokom 2018. godine.
Kada klijent obavi plaćanje Raiffeisen Mastercard Shopping karticom, s oznakom MC World, na POS uređajima, Banka izdvaja 0,10 KM u dobrotvorne svrhe što znači da korištenjem ove kartice klijenti Banke indirektno pomažu rad ova tri udruženja.
Slijedeći svoju strategiju održivosti Raiffeisen banka kontinuirano nastoji pored ostvarenja finansijskog uspjeha dati doprinos zajednici u kojoj posluje. U fokusu strategije društveno odgovornog poslovanja Banke je pomoć udruženjima čiji su korisnici djeca i osobe sa posebnim potrebama, a u 2017. godini podržano je 95 projekata.