Raiffeisen tim volontirao u SUMERO organizaciji

0
511
Volonterska aktivnost Raiffeisen zaposlenika u SUMERO centru

Menadžment i zaposlenici Raiffeisen banke su svojim volonterskim aktivnostima dali doprinos radu SUMERO organizacije za osnaživanje i rehabilitaciju osoba s invaliditetom u Vogošći. Ovom prilikom su zajedno sa članovima SUMERA orezali biljke, izvršili pripreme i posijali sjeme u saksije te presadili sadnice iz kontejnera. Prodajom organskih proizvoda SUMERO će prikupiti novac za svoje dalje aktivnosti. Neophodnu opremu i alate za realizaciju aktivnosti obezbijedila je Banka.
“Društvena odgovornost je sastavna komponenta našeg poslovanja i naše dugoročno opredjeljenje, a kroz ovakve aktivnosti nastojimo adresirati društvena pitanja i podići svijest o njihovom značaju“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.
Banka od 2005. godine na različite načine podržava rad SUMERO organizacije, a ovakve volonterske aktivnosti ohrabruje i H.Stepic CEE fondacija čiji rad podržava Raiffeisen Bank International.

Raiffeisen tim i predstavnici SUMERO centra

“Raiffeisen banka kao društveno odgovorna kompanija je jedan od najvažnijih strateških partnera organizacije SUMERO. Partner koji je svjestan potreba i prioriteta osoba s intelektualnim teškoćama te dugi niz godina zajedno sa nama direktno uticao na uspostavu servisa ‘Stanovanja u zajednici uz podršku’ u lokalnim zajednicama širom BiH. Ovaj zajednički program osobama s intelektualnim teškoćama omogućava život dostojan čovjeka“, izjavio je Haris Haverić, direktor SUMERO organizacije.