Ramić u Kotor Varoši: Završena izgradnja puteva, počinje rekonstrukcija 10 stambenih jedinica

0
200
Federalni ministar Ramić posjetio je povratničku zajednicu u Kotor Varoši

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je povratničku zajednicu u Kotor Varoši gdje je s načelnikom općine Zdenkom Sakanom i predstavnicima povratnika pustio u promet novoizgrađene asfaltne puteve. Izgradnju ovih puteva sufinansirali su Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i općina Kotor Varoš.
Također, ministar Ramić se sastao s predstavnicima Medžlisa Islamske zajednice Kotor Varoš i rukovodstvom Udruženja za održivi povratak, suživot i toleranciju. Ovom prilikom su uručeni ugovori za deset povratničkih porodica za izgradnju i rekonstrukciju stambenih jedinica.
“S ovom lokalnom zajednicom imamo dugogodišnju saradnju koja svake godine donosi projekte od značaja za širu društvenu zajednicu. Završili smo asfaltiranje nekoliko putnih pravaca u povratničkim mjestima, pripremamo još nekoliko infrastrukturnih projekata, osigurali smo podršku Medžlisu Islamske zajednice, redovno podržavamo porodice koje imaju potrebu za samozapošljavanjem u privredi i poljoprivredi, te gradnji stambenih objekata. Nastavit ćemo s podrškom i dodatno motivirati ljude da i kroz našu podršku uspješno žive od svog rada”, rekao je ministar Ramić.
Predstavnici Udruženja za održivi povratak, suživot i toleranciju Kotor Varoš istakli su da podrška Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica znatno popravlja stanje u povratničkim zajednicama.
“Ministarstvo je prva adresa na koju se obraćamo, obično su to potvrdni odgovori, s tim da sve projekte realiziramo putem udruživanja sredstava i dolazimo do najboljih rješenja za ljude koji su se vratili, a i za našu općinu”, kazao je predsjednik ovog udruženja Muhamed Mehmedović, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.