Rekordan bonus za JYSK zaposlenike u bh. trgovinama

Najviši bonusi isplaćeni djelatnicima trgovina u Zenici, Tuzli i Stupu-Sarajevo

0
1019
JYSK je napravio važan korak u pogledu korištenja recikliranih materijala

Da je finansijska godina 2019/2020. za JYSK bila uspješna svakako mogu potvrditi njegovi zaposlenici u trgovinama širom BiH, kojima je na nivou godine u prosjeku isplaćen bonus veći za 5% u odnosu na godinu ranije, bez obzira na to što su prodavnice bile zatvorene u jednom trenutku uslijed pandemije koronavirusa.
To je ujedno i najveći isplaćen iznos bonusa u maloprodaji od kada JYSK posluje u BiH na što je posebno ponosna country managerica, Vesna Kukić Lončarić.
“Naši djelatnici imaju mogućnost ostvariti bonus sukladno visini postignutog prometa,te sam bonus nema limita. Dakle, ovakav bonus je isplaćen zato što je prošla finansijska godina bila sjajna godina za nas“, kaže Vesna Kukić Lončarić.
Sistem bonusa u JYSK-u funkciniše na način da zaposlenici u svakoj pojedinoj trgovini imaju mogućnost ostvariti bonus sukladno rastu prometa pojedine trgovine u odnosu na prethodnu godinu, što znači da postoje i razlike u isplaćenom bonusu između samih trgovina.
Posebno je zanimljiva činjenica da je finansijska godina 2019/2020. posebna i po tome što su sve JYSK trgovine ovog proljeća bile zatvorene, te da se unatoč nezahvalnoj situaciji uspio ostvariti vrhunski rezultat.
Bonus na promet isplaćuje se natemelju zajedničkog rada bez obzira na radon mjesto, jer cijela trgovina funkcioniše kao tim i bonus se dijeli na sve zaposlene u jednakom omjeru.
Obzirom da se nagrađuje ostvareni rezultat, ove godine najbolja trgovina je imala priliku dobiti za svakog od djelatnika bonus u iznosu preko 3.700 KM.
Bonus sistem je koncipiran tako da nagrađuje vrhunski rezultat i vrhunske djelatnike, što se u JYSK-u pokazalo izvrsnom kombinacijom.