RS: Od ponedjeljka mogu raditi frizeri i kozmetičari, ugostiteljski objekti zatvoreni još sedam dana

0
128
Od ponedjeljka dozvoljen rad frizerima i kozmetičarima u RS-u

U Republici Srpskoj će od ponedjeljka (29. mart) biti dozvoljen rad frizerskim i kozmetičkim salonima te apotekama unutar tržnih centara. Dostava hrane i pića produžena je za jedan sat, odnosno do 22 sata, a broj putnika u javnom prevozu (autobusima) ne može biti veći od broja sjedišta. Nastava u školama i dalje će biti organizovana online, dok je i dalje na snazi zabrana rada ugostiteljskih objekata.
Ovo je ukratko siže novih mjera koje su dana novinarima prezentirane nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.
Na današnjem sastanku premijera RS-a Radovana Viškovića i predstavnika udruženja Horeca zaključeno je da neće biti otvaranja ugostiteljskih objekata u narednih sedam dana.
Rečeno je i da ubuduće, Štab na entitetskom nivou neće ograničavati radno vrijeme već će tu odluku prenijeti na lokalne zajednice koje će same, u skladu sa epidemiološkom situacijom, donositi odluku o radnom vremenu.
Istaknuto je da će Vlada RS priznati ukupne prijavljene doprinose na plate radnicima za mart, dok će mjere za april ovisiti od vremena ponovnog otvaranja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here