Ryanair od 25. oktobra leti iz Geteborga za Banja Luku

0
455
Aviokompanija Ryanair je u procesu širenja svojih operacija u Bosni i Hercegovini

Aviokompanija Ryanair ove će zimske sezone pokrenuti novu liniju iz Geteborga za Banju Luku. Letovi između drugog najvećeg grada Švedske i Bosne i Hercegovine započet će 25. oktobra, dva puta sedmično (četvrtkom i nedjeljem).
Kao što je ranije najavljeno, Ryanair krajem oktobra uvodi operacije iz Beča i Bergama za Banja Luku, nadopunjavajući postojeće usluge iz Charleroija, Memmingena, Hana i Berlina. Međutim, operacije u Hahnu bit će prekinute od 30. novembra nakon što je aviokompanija odlučila tamo zatvoriti svoju bazu zbog spora oko plata pilota, dok se usluga za Berlin neće nastaviti do sljedeće ljetne sezone – u martu.
Aerodrom Banja Luka nedavno je saopštio da pregovara s aviokompanijama Ryanair o uvođenju novih linija, piše portal Ex-Yu Aviation. Prije pandemije koronavirusa, aerodrom je ciljao na tri nove rute u 2020. godini i na 35% rast putnika. Aerodrom Banja Luka je u 2019. godini prevozio 149.966 putnika i zabilježio međugodišnji rast od 314%. Trenutno Banja Luku opslužuju Ryanair iz Charleroia i Hahna, te Air Serbia iz Beograda, kao i Freebird Airlines iz Antalije tokom ljetne sezone.