Ryanair u Banjaluci tokom zime smanjuje kapacitet za 2.000 mjesta

0
191
Rezervacija karata u periodu od aprila do oktobra biće dostupna po cijeni od 30 eura

Niskotarifni prevoznik Ryanair ima ukupno 669.004 sjedišta u prodaji na 3.612 letova ka i sa tržišta bivše Jugoslavije ove zimske sezone. Brojke su nešto niže (oko 1%) u odnosu na prošlu godinu, a aviokompanija će prekinuti nekoliko linija.
Ryanair će opsluživati Zagreb, Banjaluku, Podgoricu i Niš, a glavni grad Hrvatske će činiti 401.282 mjesta ukupnog zimskog kapaciteta u regionu.
Kako je ranije objavljeno, Ryanair će od kraja oktobra prekinuti tri rute iz Zagreba – za Podgoricu, Sofiju i Mančester – ali će povećati frekvencije na nekoliko drugih linija, kao što su Malaga, Dablin, Geteborg i Malta. To će rezultirati time da će aviokompanija imati samo 40 manje letova tokom cijelog zimskog perioda u odnosu na prošlu godinu.

U Banjoj Luci će Ryanair tokom zime smanjiti kapacitet za oko 2.000 mjesta, na ukupno 117.308. Prevoznik će obavljati ukupno 618 letova, održavajući usluge do Berlina, Šarleroja, Memingena, Geteborga, Stokholma, Nirnberga i Beča. Više neće letjeti za Bergam, koji je ukinut krajem januara. Drugi po veličini grad u Bosni i Hercegovini ove će zime postati druga najprometnija destinacija Ryanaira u bivšoj Jugoslaviji, pretekavši Podgoricu.
Aviokompanija će napraviti najveće rezove u Podgorici, sa 92.338 mjesta na raspolaganju tokom zime, što je pad od 21% u odnosu na prošlu godinu.
“Zbog odluke Aerodroma Podgorica da poveća njihove takse, primorani smo da ove zime prekinemo letove iz Podgorice za Barcelonu, Manchester i Zagreb. Povećanje naknada čini aerodrom Podgorica potpuno nekonkurentnim u odnosu na druge evropske aerodrome koji smanjuju svoje naknade kako bi stimulisali oporavak i rast saobraćaja. To će imati štetan uticaj na povezanost Crne Gore, turizam i privredu”, saopćile je niskotarifna aviokompanija, prenosi portal Ex Yu Aviation news.
Aviokompanija No Frills nastaviće da obavlja letove iz Podgorice za Berlin, Charleroi, Gdanjsk, Krakov i London Stansted.
Ryanair će ove zime ponuditi rekordnih 58.076 mjesta u svom poslovanju u Nišu, što je za 3% više u odnosu na prošlu godinu. Prevoznik više ne održava operacije između Niša i Bergama, koje su prekinute u januaru, ali će nastaviti da opslužuje Beč, Stokholm i Maltu.