Sajam poljoprivredne opreme i investicija zemalja 16+1 u okviru Mostarskog sajma

0
785
Na Mostarskom sajmu učestvovat će vodeće kompanije iz Kine i EU koje proizvode opremu za poljoprivredu

Po pokroviteljstvom Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, 10. aprila ove godine će u okviru 21. Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, biti održan Sajam poljoprivredne opreme i investicija u poljoprivredi zemalja 16+1.
Na sajmu će učestvovati respektabilne evropske i kineske kompanije koje proizvode opremu za poljoprivredu, uključujući i najveću kinesku kompaniju, YTO Group Corporation koja je sa svojim proizvodima prisutna u više od sto zemalja svijeta
Prvog dana sajma, 10. aprila, biće održan i Poslovni forum o temi ‘Oprema i investicije u poljoprivredi zemalja 16+1’ te niz prezentacija o spoljnotrgovinskoj razmjeni i ulaganjima u poljoprivrednom sektoru u zemljama članicama inicijative l6+1.
Sajam će (u 11 sati) otvoriti ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović i ambasador Huo Yuzhen, specijalni predstavnik Kine za saradnju 16+1.
Potom će u Konferencijskoj sali 1 (paviljon 1) mostarskog sajma biti održan bilateralni sastanak delegacija Narodne Republike Kine i Bosne i Hercegovine, o temi ukupne saradnje BiH i Kine u okviru Sporazuma 16+1.
Podsjećamo, format 16+1 je inicijativa Kine koja ima za cilj intenziviranje i širenje saradnje sa 11 država članica EU i pet balkanskih zemalja, u oblasti investicija, transporta, finansija, nauke, obrazovanja i kulture.