Samsung Bespoke Home: Uskoro stižu inovativni kućni aparati sa fokusom na životni stil korisnika

0
627
Samsung će na Bespoke Home događaju 11. maja predstaviti inovacije za pametne domove

Virtuelni događaj Bespoke Home 2021, na kojem će kompanija Samsung Electronics predstaviti najnovije inovacije za pametne domove sa fleksibilnim i inovativnim mogućnostima, održaće se 11. maja u 16 sati. Među uređajima koji će biti predstavljeni, Samsung je najavio najnoviju Bespoke seriju kućnih aparata i usluga, kao i ekspanziju poznatih Bespoke frižidera na tržište različitih regija, uključujući Sjevernu Ameriku i Evropu.
“Veoma smo uzbuđeni što ćemo korisnicima pokazati moderan dizajn, fleksibilne mogućnosti i pametne opcije za povezivanje unutar naše vizije Bespoke pametnog doma. Na događaju ćemo predstaviti postojeće kućne aparate sa proširenimmogućnostima, kao i potpuno nove proizvode i usluge“, izjavio je Jae Sung Lee, predsjednik i direktor odjeljenja za kućne aparate u kompaniji Samsung Electronics.
Filozofija pametnog doma kojeg pokreću novi Bespoke kućni aparati čine prilagodljiva i fleksibilna rješenja koja će lako odgovoriti na potrebe svačijeg životnog stila. Kako su domovi korisnika postali ujedno i njihove kancelarije, teretane i učionice, nova Bespoke pametna rješenja omogućavaju maksimalnu personalizaciju ličnog prostora, kombinujući funkcionalnost sa besprijekornim uklapanjem u enterijer.
Neke od tehnologija koje će pokretati ove uređaje uključuju SmartThings platformu, kao i unaprijeđeni sistemvještačke inteligencije koji će korisnicima davati savjete u svakodnevnim kućnim poslovima, poput pripreme obroka ili organizacije ormara.
Dodatno, Samsung je veliki fokus na ovom događaju stavio i na stvaranje tehnologija koje omogućavaju veću održivost. Kroz smanjenje otpada i energetske potrošnje, Samsung je istrajan u pružanju dugotrajnijih, energetski-efikasnih proizvoda koji zajedno sa korisnicima smanjuju globalno zagađenje.
Pratite Bespoke Home 2021 događaj putem globalnog Samsung YouTube kanala ili zvanične Samsung web stranice, kao i putem Newsroom.samsung.com.