Samsung Electronics osvojio 80 nagrada na iF Design Awards 2023

Ukupno 80 nagrada, od proizvoda do UX dizajna, uključujući televizore, kućne aparate i pametne telefone

0
353
Samsung Bespoke Infinite Line frižider i kuhinjski uređaji su osvojili zlatnu nagradu

Kompanija Samsung Electronics dobitnik je ukupno 80 nagrada na International Forum (iF) Design Awards 2023, prestižnom njemačkom međunarodnom takmičenju u dizajnu. Među nagrađenima bili su i Samsung Bespoke Infinite Line frižider i kuhinjski uređaji koji su osvojili zlatnu nagradu.
Osnovana 1953. kao Die Gute Industrieform e.V., iF Design Award sprovodi sveobuhvatne evaluacije u ukupno devet kategorija: proizvod, pakovanje, komunikacija, profesionalni koncept, unutrašnja arhitektura, arhitektura, dizajn usluge, korisničko iskustvo (UX) i korisnički interface (UI).
Bespoke Infinite Line vrhunski je ugradni frižider koji je dostupan u izboru modela frižidera, zamrzivača ili vinskog podruma i ima vanvremenski modularni dizajn koji se besprijekorno uklapa u svaki enterijer. Vanjski dio frižidera izrađen je od vrhunskog aluminijuma koji je otporniji na udubljenja i ogrebotine te omogućava jednostavno brisanje tragova i mrlja. Unutrašnjost je svijetla, prefinjena, sadrži Black Metal Cooling ploču i Tunnel Lighting – dvije odlike koje predstvaljaju elegantnu ravnotežu oblika i funkcije frižidera.
Na ovogodišnjem iF Design Awards 2023 događaju, kompanija Samsung osvojila je ukupno 80 nagrada u svim kategorijama dizajna što uključuje grupu ‘Proizvod’ i ‘UX’ u kojoj su bili najdominantniji po pitanju broja nominacija.

Samsung dobio nagradu i u kategoriji proizvoda za Odyssey Ark, prvi zakrivljeni ekran za gaming

Uz zlatnu nagradu za Bespoke Infinite Line, Samsung je također dobio nagrade u kategoriji proizvoda za Odyssey Ark, prvi 55-inčni 1000R zakrivljeni ekran za gaming, Bespoke Jet™, bežični all-in-one štapni usisavač s Clean Station™ multifunkcionalnom stanicom za čišćenje i Galaxy Z Flip4 Bespoke Edition, pametni telefon koji nudi ekskluzivno iskustvo prilagođavanja dopuštajući korisnicima da dizajniraju uređaj koji je jedinstven.
Nadalje,Samsung TV UX također je prepoznat za izvrsnost dizajna. Riječ je o opcijama koje uključuju Vodič za znakovni jezik temeljen na avatarima koji na TV meniju pruža objašnjenja na znakovnom jeziku kao i Samsung Space Tycoon – igra koja se temelji na simulaciji i upravljanju virtuelnog prostora na platformi Roblox metaverse.