Samsung Galaxy A53 5G od sada dostupan u BiH po cijeni od 879 KM

0
2576
Uz vrlo moćan sistem s četiri kamere, Galaxy A53 5G donosi napredne mogućnosti fotografisanja

Kompanija Samsung Electronics nedavno je predstavila svoj novi model Samsung Galaxy A53 5G, koji je od danas dostupan u Bosni i Hercegovini.
Riječ je o modelu iz veoma popularne i svima pristupačne A serije pametnih telefona. Galaxy A53 5G ističe se po unaprijeđenim karakteristikama kamere, novom snažnom procesoru, izuzetno čvrstom ekranu, kao i još boljim mogućnostima povezivanja sa Galaxy ekosistemom. Preporučena maloprodajna cijena u našoj zemlji za novi Galaxy A53 5G je od 879 KM.
Uz vrlo moćan sistem s četiri kamere, Galaxy A53 5G donosi napredne mogućnosti fotografisanja i snimanja s OIS kamerom od 64 MP i prednjom kamerom od 32 MP. Dodatna vrijednost je i VDIS tehnologija koja omogućavastabilizaciju prilikom snimanja za čiste videozapise. Kamere koriste iAI tehnologiju koja u kombinaciji s unaprijeđenim Night Mode načinom rada osigurava da fotografije, iako nastale pri slabijem dotoku svijetla, izgledaju besprijekorno. Tu su i poboljšani Portrait Mode način rada za odlične selfije i Fun Mode koji korisnicima pruža velik izbor zabavnih filtera, a simpatična funkcija je i Object eraser za uklanjanje nepoželjnih objekata u pozadini.
Galaxy A53 5G krasi Ambient Edge dizajn koji neprimjetno spaja kamere sa samim uređajem, dok tanki okvir stvara još profinjeniji vizuelni dojam. U sklopu Samsung Galaxy for the Planet inicijative – čiji cilj je očuvanje planete– pakovanje Galaxy A53 5G uređaja izrađeno je od papira dobijenog iz održivog izvora, a reciklirani materijali također su korišteni za bočne tipke kao i otvore SIM kartica. Galaxy A53 5G se može povezati s Galaxy Buds slušalicama koje će, zahvaljujući 360 Audio tehnologiji, omogućiti impresivan 3D zvuk.
Za dobre performanse Galaxy A53 5G pametnog telefona zaslužan je potpuno novi 5nm procesor. Izvana je opremljen izuzetno čvrstim Gorilla® Glass 5 zaštitnim staklom te donosi proširivi 6,5-inčni Super AMOLED ekran uz brzinu osvježavanja od 120 Hz koja će osigurati glatko iskustvo korištenja i impresivan prikaz sadržaja. . Ovaj mobitel sadrži IP67 standard otpornosti na vodu i prašinu, dok uz super brzo punjenje od 25W sve aktivnosti mogu trajati duže.
Galaxy A53 5G korisnicima pruža i visok nivo sigurnosti pomoću svoje Samsung Knox platforme, a za zaštitu privatnih fotografija i dokumenata tu je Secure Folder – šifrirani digitalni sef. Također, uređaj ima uključenu i Samsung Wallet opciju koja stvara praktično i zaštićeno mjesto za spremanje svih ličnih dokumenata, pasoša, kreditnih kartica i drugo.
Samsung Galaxy A53 5G od sada je dostupan u Bosni i Hercegovini u crnoj, plavoj i boji nazvanoj fenomenalna breskva po maloprodajnoj preporučenoj cijeni od 879 KM. Kupovinom Galaxy A53 5G pametnog telefona na poklon dobijate i Galaxy Buds Live bežične slušalice u crnoj boji. Promocija traje tokom aprila 2022. ili do isteka zaliha i važi za sve koji se prijave na aplikaciji Members of 1.4. do 15.5.
Više informacija na https://www.samsung.com/ba/offer/galaxy-a53-5g-promotion/.