Samsung i Galaxy korisnici prikupili preko 10 miliona za Globalne ciljeve

Od 2019. godine, Samsung i njegovi korisnici su do sada pomogli aplikaciji Globalni ciljevi da prikupi preko 10 miliona dolara za Program UNDP-a

0
365
Aplikacija Samsung globalni ciljevi instalirana je na blizu 300 miliona Galaxy uređaja

Kompanija Samsung objavila je da je ostvarila značajno dostignuće na putu ka ispunjenju Ciljeva održivog razvoja ili Globalnih ciljeva sa doprinosom od preko 10 miliona dolara Programu Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).
Sredstva su prikupljena preko aplikacije Samsung globalni ciljevi i pomoći će da UNDP promoviše otpornost i ubrza napredak širom svijeta.
Globalni ciljevi koje su UN postavile 2015. godine obezbjeđuju zajednički nacrt ambicioznih dostignuća za ravnopravniji, pravedniji i održiviji svijet do 2030. godine. Sedamnaest globalnih ciljeva promovišu saradnju i zajedničko djelovanje u borbi protiv nejednakosti, klimatskih promjena, narušavanja ekosistema, nedovoljnog obrazovanja i drugih hitnih globalnih izazova. Samsung je krenuo sa uvođenjem inovativnih rješenja u znak podrške Globalnim ciljevima i 2019. godine pokrenuo je aplikaciju Samsung globalni ciljevi u partnerstvu sa Ujedinjenim nacijama. Globalna Galaxy zajednica ove kompanije se pridružila pokretu korištenjem aplikacije kao jednostavnog, a značajnog alata za unapređenje našeg svakodnevnog života.
Aplikacija Samsung globalni ciljevi instalirana je na blizu 300 miliona Galaxy uređaja širom svijeta, uključujući pametne telefone, tablete i pametne satove.
Akcije koje se preduzimaju na aplikaciji Samsung globalni ciljevi, podržavaju uticajan rad UNDP-a. To podrazumijeva konkretno angažovanje mladih u ostvarivanju Ciljeva održivog razvoja. UNDP sprovodi politike, pokreće programe i predvodi inicijative za mlade u preko 100 zemalja i podržava više od 900 partnerstava sa mladima.
“Dok se približavamo polovini puta do roka 2030. godine, naredna godina je ključna za naše napore koje ulažemo u ostvarivanje Globalnih ciljeva”, kaže UNDP administrator Achim Steiner.