Samsung i režiser Kaufman prikazuju vrhunski doživljaj Galaxy kamere

0
182
U kampanji Filmed#withGalaxy čuveni filmski režiser koristi prednosti vrhunske Galaxy Nightography funkcije

Kompanija Samsung Electronics i scenarist i režiser Charlie Kaufman, dobitnik Oskara, sklopili su partnerstvo kako bi pokazali da svako može da snima i dijeli spektakularne filmove zahvaljujući vrhunskoj Galaxy kameri.
Najpoznatiji po filmovima Vječni sjaj besprijekornog uma i Sinegdoha, New York, Kaufman je iskoristio funkcije snimanja modela Galaxy S22 Ultra da bi napravio kratak umjetnički film sa predivnim, kristalno jasnim detaljima. Ovaj film, nazvan Šakali i svici,zasnovan je na pjesmi Eve H.D, koja igra ulogu pjesnikinje, naratorke i glavne glumice u ovom jedinstvenom kaufmanskom ljubavnom pismu New Yorku.
Nightography funkcija modela Galaxy S22 Ultra je čuvenom direktoru fotografije Chayse Irvinu omogućila da uspješno snimi legendarne noćne scene New Yorka i tako ovaj grad prikaže gledaocima kao da su na mjestu događaja. Kaufman je otkrio da je snimanje Galaxy uređajem ‘uspješan pristup’ stvaranju filma i da je veoma zadovoljan konačnim rezultatom, dodavši da je ‘…završni proizvod prelijep’.

Ovo partnerstvo dio je kampanje Snimljeno #GalaxyUređajem, koja poziva režisere sa vizijom da pokažu da je Galaxy S serija savršen alat za dijeljenje priča sa svijetom. Ugledni britanski režiser, Joe Wright, u oktobru 2021. upotrijebio je 13 mm ultraširoko sočivo modela Galaxy S21 Ultra da bi snimio svoj kratki film Princeza i Bibernos. Sve popularniji kineski režiser Sha Mo je mjesec dana kasnije upotrijebio model Galaxy S21 Ultra za snimanje vizuelno spektakularnog ostvarenja Djeca raja.
Šakali i svici će biti ekskluzivno prikazani u paviljonu Galaxy Experience Space u San Francisku, u okviru događaja Galaxy Unpacked 1. februara. Kaufman će također kasnije predstaviti film u New Yorku.
Samsung će nastaviti da postavlja visoke standarde kad je riječ o iskustvu korištenja pametnih telefona na događaju Galaxy Unpacked, sa funkcijama kamere najnovijih vrhunskih Galaxy inovacija.