Samsung na Unbox & Discover 2023 predstavio nove modele televizora

Najnoviji Samsung OLED i Neo QLED modeli televizora nude vrhunsko iskustvo gledanja uz nadmoćan kvalitet slike, napredne karakteristike i najnovija SmartThings ažuriranja

0
294
Unbox and Discover 2023: Wow doživljaj uz najnovije Samsung televizore

Samsung Electronics je danas na virtuelnom Unbox & Discover 2023 događaju predstavio najnovije modele televizora. Također je predstavio i nova iskustva ekrana koji pokazuju Samsung viziju ‘Screens Everywhere, Screens for All’.
Nova linija Samsung OLED televizora za 2023. godinu donosi pregršt naprednih audiovizuelnih karakteristika. Opremljeni su Quantum Dot tehnologijom koja omogućava odličan doživljaj na ekranu te prikaz tamne crne i čiste bijele boje kao i živopisan prikaz ostalih nijansi. Neural Quantum 4K procesor nadopunjava glavne prednosti OLED tehnologije, a riječ je o procesima koji dodatno poboljšavaju svjetlinu, boje, kontraste te pružaju neviđenu posvećenost detaljima, dok 4K AI Upscaling tehnologija osigurava gledanje sadržaja u 4K rezoluciji. Dolby Atmos® tehnologija osigurava čist zvuk, prikazujući svaki detalj s neuporedivom jasnoćom i dubinom.

Novi premium ekrani za premium korisničko iskustvo

Samsung OLED TV dolazi s AMD-ovim FreeSync Premium Pro certifikatom za vrhunsko iskustvo gaminga. Uz moćnu tehnologiju, novi Samsung OLED televizori imaju diskretni LaserSlim dizajn s ultratankim okvirom za maksimalnu eleganciju.
Za vrhunski kinematografski doživljaj na velikom ekranu, nova linija Samsung Neo QLED televizora uključuje Quantum Matrix Pro tehnologijukoja donosi poboljšani kvalitet slike. Uz korištenje inovativnih Quantum Mini LED lampica s 14-bitnom obradom i vještačkom inteligencijom kontroliše se izvor svjetla, ali i unapređuje jasnoća i kontrast crne boje. Ove televizore pokreće moćan Neural Quantum 8K procesor koji korištenjem vještačke inteligencije omogućava ultimativno 8K iskustvo u domu. Neo QLED 8K televizore karakterizuje Infinity Screen ekran te Infinity One dizajn koji se s minimalističkim okvirima, tankim profilom i ravnom pozadinom savršeno uklapa u svaki interijer, bez obzira na veličinu prostora.
Svi Samsung televizori povezani su sa SmartThings platformom što omogućava jednostavno povezivanje uređaja u domu. Također, SmartThings osmišljen je imajući na umu sigurnost – Samsung Knox Vault pohranjuje osjetljive informacije, poput PIN kodova i IoT ključeva, u izolovani čip,sprečavajući neovlašteni pristup.
Nova, treća generacija SolarCell daljinskog upravljača dolazi bez baterija i može se puniti putem radio frekvencija od 2,4 GHz, crpeći energiju iz signala koje emitiruju Wi-Fi usmjerivači za kućnu upotrebu te koji smanjuje potrebu za jednokratnim baterijama. Korisnici također mogu aktivirati AI Energy Mode sa svog telefona ili televizora, što im omogućava praćenje i kontrolu njihove potrošnje energije i navike.
Najnoviji modeli Samsung Neo QLED i OLED televizora u Bosni i Hercegovini će biti dostupni u drugoj polovini aprila. Neo QLED će biti dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 3.599 KM, a Samsung OLED po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 3.999 KM. Trenutno ih možete prednaručiti i na poklon dobijate odabrane uređaje Galaxy A ili S serije. Za više informacija o prednarudžbi posjetite ovaj link.