Samsung nadogradio svoj Internet 17.0 web pretraživač

0
608
Samsung Internet 17.0 stavlja privatnost i sigurnost korisnika na prvo mjesto

Službena verzija Samsung Interneta 17.0 dostupna je za preuzimanje u Google Play prodavnici ili Galaxy Store aplikaciji
Kompanija Samsung Electronics službeno je objavila nadogradnju Samsung Internet 17.0 web pretraživača koji donosi nove karakteristike privatnosti i sigurnosti korisnika. Najnovija verzija uključuje Smart anti-trackingfunkciju i HTTPS prioritetni pristup postavljen prema zadatim postavkama.
Također, cjelokupno korisničko iskustvo je poboljšano karticama u meniju koje se mogu povlačiti i ispuštati, kao i dodatnim opcijama kod odabira jezika za prevod, a sve kako bi se zadovoljile različite potrebe korisnika.
“Samsung Internet 17.0 rezultat je dugogodišnjeg istraživanja kojim smo omogućili da dosad najmoćnije i najzaštićenije iskustvo pretraživanja bude dostupno svim korisnicima Galaxy uređaja“, rekla je Heejin Chung, direktorica Web R&D grupe u MX (Mobile eXperience) Business sektoru kompanije Samsung Electronics.
Samsung Internet 17.0 unapređuje inteligentnu Smart anti-tracking funkciju koja se sada može uključiti prema sopstvenim zadatim postavkama. Ova pametna funkcija pomaže u blokiranju trećih strana koje pokušavaju da pratelične podatke korisnika, a za dodatnu zaštituprilikom upisivanja željene URL adrese na Samsung pretraživačukorisnici mogu da aktivirajui sigurniju HTTPS postavku.
Samsung Internet 17.0 pruža mogućnost korištenja vanjskog sigurnosnog sistema ili sigurnosnih ključeva na uređaju kao zamjenu za SMS ili dvofaktorsku provjeru autentičnosti.