Samsung pametni televizori bogatiji za još jednog glasovnog asistenta

0
743
Оsim novih TV programa i filmova, Alexa, Bixby i Google asistent pružaju brojne druge informacije

Kompanija Samsung Electronics najavila je da će se Google uskoro pridružiti postojećim glasovnim asistentima (Amazon Alexa i Bixby) dostupnim na Samsung pametnim televizorima, što će korisnicima omogućiti jednostavnije upravljanje i pretrage, bez potrebe za dodatnim preuzimanjem, hardverom ili instalacijom.
Ovaj paket, trenutno vodećih glasovnih asistenata, koji se mogu modifikovati u skladu sa željama korisnika, imat će svi Samsung televizori iz 2020. godine – QLED 4K i 8K, Cristal UHD, kao i lifestyle modeli- Frame, Serif, Sero i Terrace.
Zahvaljujući širem spektru opcija, korisnici Samsung Smart televizora sada imaju brži i lakši pristup omiljenim zabavnim sadržajima i odgovorima na pitanja u realnom vremenu, kao i mogućnost neometanog upravljanja pametnim uređajima, pomoću glasovnog asistenta kojeg sami odaberu.
Korištenje glasovnih komandi na pametnim televizorima omogućava laku pretragu kanala, podešavanje jačine zvuka, kontrolu aplikacija i još mnogo toga.
“Upotreba glasovnih asistenata na pametnim televizorima značajno je porasla od momenta kada je predstavljen Bixby 2018. godine. Sada, uz podršku Google asistenta i Amazon Alexe, pozivamo korisnike da očekuju i zahtijevaju još više od svojih televizora”, rekla je Seline Han, potpredsjednica poslovnog odjeljenja za vizuelne displaye u kompaniji Samsung Electronics.
Uz pomoć glasovnih asistenata, ljubitelji zabave sada mogu bez mnogo napora naći željeni sadržaj, pretraživanjem po žanru, reditelju ili glumcu.
Оsim novih TV programa i filmova, Alexa, Bixby i Google asistent također pružaju informacije o vremenskoj prognozi, najnovijim rezultatima utakmica ili puštaju vaše omiljene melodije. Pored toga, Google asistent korisnicima omogućava pristup i drugim Google uslugama koje im mogu olakšati svakodnevicu – Google Search, Photos, Maps, Calendar i mnoge druge.
“Integrisanjem Google asistenta u Samsung pametne televizore, željeli smo da dnevnu sobu povežemo sa ostatkom pametnog doma i korisnicima pomognemo da njime bolje upravljaju korištenjem Google usluga. U okviru naše saradnje sa kompanijom Samsung, nastojimo da i na velikom ekranu ponudimo pomoć Google asistenta što većem broju korisnika širom svijeta”, rekao je Jack Krawczyk, glavni menadžer proizvoda za Google Assistant.
Kreiranjem novog ‘hub-a’ u bilo kojoj prostoriji u kući, Samsung pametni televizori sada se mogu koristiti za upravljanje osvjetljenjem, podešavanje termostata, alarma ili obavljanje bilo kojih drugih zadataka, prema komandama odabranog glasovnog asistenta.