Samsung predstavio Galaxy A12 i Galaxy A02s

0
1270
Galaxy A12 ima glavnu kameru od 48 MP, kao i ultra široku kameru od 5 MP

Kompanija Samsung Electronics predstavila je Galaxy A12 i Galaxy A02s – nove pametne telefone za 2021. godinu. Oba telefona dolaze sa izrazito dugotrajnom baterijom, višestrukim sistemom kamera i velikim displayem, doprinoseći još većoj raznolikosti A serije i nudeći korisnicima posljednjeinovacije po odličnim cijenama.
Galaxy A02s i A12 pružaju izuzetno gledalačko iskustvo sa HD+ Infinity-V displayem od 6,5 inča. Pored toga, snažna baterija od 5.000 mAh omogućava uzastopno gledanje i po nekoliko epizoda omiljene serije bez prekida, dok brzi punjač od 15W osigurava da će se baterija napuniti u najkraćem mogućem roku.

Galaxy A02s ima glavnu kameru od 13 MP i HD+ Infinity-V display od 6,5 inča

Ovi uređaji dolaze sa moćnim kamerama koje fotografisanje i snimanje čine lakšim nego ikada prije. Galaxy A02s posjeduje glavnu kameru od 13 MP, dok ona na A12 modelu ima 48 MP, kao i ultra široku kameru od 5 MP. Telefoni imaju i dubinski senzor od 2 MP, odličan za fokusiranje detalja, kao i makro senzor iste rezolucije, koji dodatno obogaćuje svaki snimak.
Oba modela dolaze sa elegantno dizajniranim kućištem, prijatnim za držanje u ruci, uz matirani završni sloj na zadnjoj strani telefona. Galaxy A12 i A02s biće dostupni u bijeloj i crnoj boji, dok A12 također ima i plavu verziju, kao i podršku Samsung Knox bezbjednosne platforme, uz čitač otiska prsta sa strane.