Samsung predstavio novu liniju Neo QLED, MICRO LED i OLED televizora za 2023.

Novi lifestyle proizvodi i karakteristike, uključujući The Premiere 8K i Smart EDGE Blending tehnologiju na The Freestyle, pružaju slobodu u načinu i vremenu korištenja uređaja

0
462
Najnoviji modeli Samsung Neo QLED 8K i 4K televizora pružaju korisnicima premium mogućnosti

Kompanija Samsung Electronics je predstavila najnovije modele Neo QLED, MICRO LED i OLED televizora zajedno s lifestyle uređajima i dodacima uoči CES® 2023, najvećeg tehnološkog sajma. Ovogodišnji portfelj donosi napredne, inovativne uređaje čiji fokus je na poboljšanoj povezanosti i personalizovanim iskustvima korisnika.
Ove godine, Samsung je otišao korak naprijed na putu ka pojednostavljenju svakodnevnog života korisnikakroz SmartThings platformu i besprijekornu integraciju više uređaja u cjelokupni ekosistem pametnog doma.

Neo QLED – vrhunska i povezana iskustva

Najnoviji modeli Samsung Neo QLED 8K i 4K televizora pružaju korisnicima premium mogućnosti. Kvalitet prikaza na Neo QLED televizoru pokrećenapredni Samsung Neural Quantum Processor koji podržava Quantum Mini LED-lit TVs 14-bitnom obradom i AI upscaling tehnologijom, omogućavajući karakteristike kao što su Shape Adaptive Light Control i Real Depth Enhancer Pro za trodimenzionalni, živopisni prikaz slike.
Neo QLED za 2023. godinu također nadilazi samo jasnu sliku. S panelom visoke rezolucije i Samsung algoritmom pokreće novu AutoHDR Remastering karakteristiku koja koristi AI tehnologiju dubinskog učenja za analizu i primjenu High Dynamic Range (HDR) efekata u stvarnom vremenu na Standard Dynamic Range (SDR) sadržaj koji se temelji na scene-by-scene principu. To omogućava stvaranje SDR prikaza svjetlijim i življim za maksimalni doživljaj i uranjanje u sadržaj.

Dodatno, SmartThings korisnici više ne trebaju kupovati poseban SmartThings priključak za povezivanje i kontrolu Zigbee i Thread uređaja. U 2023, SmartThings Zigbee & Matter Thread One-Chip modul bit će direktno ugrađen u Samsung uređaje. Za ultimativno iskustvo povezanosti, SmartThings platforma automatski sinkronizuje uređaje za lakšu kontrolu i to ne samo Samsung uređaja, već proizvoda trećih strana i IoT uređaja.

MICRO LED i Samsung OLED – proširene opcije za gledanja sadržaja

2023 MICRO LED linija nudi modele televizora u rasponu od 50 do 140 inča* kako bi korisnicima omogućili širok izbor opcija za neuporedivi kvalitet prikaza slike na zaslonu, kao i nevjerovatan doživljaj. MICRO LED dolazi bez okvira, neovisno o konfiguraciji.
Kako bi korisnicima pružili još više mogućnosti za gledanje sadržaja, Samsung OLED linija za 2023. godinu sada je dostupna u 55, 65 i novim ultra velikim 77-inčnim modelima. Najnoviji Samsung OLED modeli dolaze s Quantum Dot tehnologijom, koja je razvijena za Neo QLED televizore, kao i Neural Quantum Processors kako bi zadržali svu snagu OLED tehnologije, dok istovremeno unapređuju ograničenja u svjetlini i prikazu boja.
Proširena linija uređaja dolazi s brzinom osvježavanja od 144 Hz i svim Samsung pametnim karakteristikama, uključujući Samsung Gaming Hub. Prvi put ikada na OLED televizoru, Samsung OLED modeli dolaze s AMD FreeSync Premium Pro certifikatom za ultimativno OLED gaming iskustvo.
Za proširenje opcija gledanja sadržaja, Samsung nudi Samsung TV Plus platformu na svim svojim pametnim televizorima. Besplatni TV programi podržani oglasima (FAST) i video-on-demand usluge isporučuju više od 1.800 kanala na globalnom nivou, uključujući 50 privatnih i operativnih kanala, dosežući 24 zemalja i 465 miliona uređaja širom svijeta putem Samsung televizora i pametnih telefona. Riječ je o 100% besplatnoj platformi koja ne zahtijeva nikakva preuzimanja, pretplate ili dodatne uređaje.

Istražite novi svijet gaminga uz Samsung Gaming Hub

Samsung Gaming Hub, novo središte za gaming na Samsung Smart TV uređajima, nudi korisnicima neograničeni pristup omiljenim videoigricama od partnera kao što su Xbox, NVIDIA GeForce NOW, Amazon Luna i Utomik, bez preuzimanja, ograničenja pohrane ili potrebnih konzola. Štaviše, ovo je najintuitivnije gaming iskustvo gdje korisnici mogu samo jednostavno uključiti svoj televizori i gamati.
Predstavljen prošle godine, Samsung Gaming Hub donosi nevjerovatan kvalitet slike i jedan potpuno novi pristup gamingu – multitasking opcije, proširena partnerstva i 4K streaming. Gameri čak mogu gledati više vrsta sadržaja u isto vrijeme.
U 2023., nadogradnja GameBar 3.0 interfacea s MiniMap Sharing** i Virtual Aim Point opcijama,obogaćuje doživljaj za svaku vrstu gamera. MiniMap Sharing omogućuje korisnicima da na bilo kojem zaslonu imaju prikaz ‘mini mape’ njihove videoigre, dok je Virtual Aim Point dizajniran za akcijske videoigre iz prvog lica (FPS – First-person shooter), osiguravajući uočljiviji plusić za ciljanje protivnika i izvedbu savršene akcije.
Samsung Gaming Hub je također dostupan na Samsung pametnim monitorima i gaming zaslonima – uključujući Odyssey liniju uređaja. S Odyssey Ark, gameri mogu na temelju svoje željene orijentacije rotirati monitor vertikalno ili horizontalno te uživati u impresivnim videoigricama s 55-ičnim 1000R zakrivljenim zaslonom uz izuzetno moćan zvuk.

Proširena ponuda Lifestyle uređaja i novih značajki

Životne potrebe korisnika neprestano se mijenjaju. U skladu s time, Samsung je predstavio nove lifestyle uređaje i značajke kako bi podigli korisničko iskustvo na viši nivo, omogućavajući korisnicima da prilagode način na koji gledaju i doživljavaju sadržaj na zaslonu.
• The Premiere 8K: U 2023. Samsung predstavlja novu iteraciju svog laserskog projektora – The Premiere 8K. Projektor ultra kratkog dometa sada dolazi s 8K modelom, pružajući isti ultra veliki zaslon u još većoj rezoluciji. Podržava maksimalnu veličinu prikaza od 150inča za masivni zaslon s odgovarajućom rezolucijom izvrsne kvalitete.
• The Freestyle sa Smart EDGE Blending tehnologijom: The Freestyle je ultimativni, fleksibilni uređaj koji omogućava korisnicima da gledaju šta god žele bez obzira na lokaciju. U 2023. korisnici mogu iskoristiti prednosti nove Smart EDGE Blending karakteristike za korištenje dva uređaja istovremeno i gledanje sadržaja u 21:9 konfiguraciji bez ručnog postavljanja ili podešavanja. The Freestyle za 2023. godinu će također imati podršku za Samsung Gaming Hub za još više zabave u pokretu.
• Novi UI interface i dodaci: U 2023. godini, Samsung predstavlja novi i poboljšani Art Store sa karakteristikama, kao što su preview at-a-glance i proširene ponude sadržaja, koje imitiraju iskustvo posjeta galeriji ili muzeju. Također, novost je mogućnost odabira metalnog okvira za The Frame televizor za što elegantniji i luksuzniji izgled. Najnovija Samsung linija televizora može se montirati uz pomoć opcionalnog Auto Rotating Wall Mount & Stand dodatka koji donosi automatsku rotaciju zaslona i vertikalno iskustvo gledanja, kao što je to na The Sero televizoru, na The Frame i Neo QLED.

Višedimenzionalno akustično okruženje i kvalitet zvuka s AI

Vrhunski doživljaj zaslona upotpunjuje besprijekoran zvuk. Samsung televizori dolaze s impresivnim ugrađenim zvučnicima, ali oni također sadrže i moćne audio karakteristike i uređaje za stvaranje još boljeg kinematografskog iskustva gledanja sadržaja.
U 2023. uparivanjem Samsung TV-a i Samsung Soundbara, ovi će uređaji ponuditi najmoćniji, prilagodljiv i najpersonalizovaniji ekosistem dostupan do sada.
____________
*Samsung MICRO LED linija televizora bit će dostupna u veličini 50, 63, 76, 89, 101, 114 i 140 inča za 2023. godinu.
**MiniMap Sharing bit će dostupan putem softverskog ažuriranja u prvoj polovini 2023.