Samsung uveo privremeni CloudBackup na globalnom nivou

0
143
Privremeni CloudBackup: Novi i praktičan način čuvanja važnih podataka

Kompanija Samsung Electronics Co. globalno je uvela opciju privremenog CloudBackup*, sigurnog i lakog načina čuvanja i prenosa važnih podataka.
U situacijama kada korisnici Samsung Galaxy uređaja mogu da se zabrinu da će izgubiti podatke, uključujući fotografije, videosnimke i privatne dokumente, ova funkcija je osmišljena da pruži sigurnost i olakšanje. Ona potvrđuje neprekidnu posvećenost pružanju moćnog, povezanog iskustva koje nudi kompanija Samsung, a koje korisnicima olakšava život.
“Privremeni CloudBackup predstavlja pouzdan i praktičan način da korisnici ‘backupuju’ i povrate bitne informacije“, izjavio jeChiyoung Seo, potpredsjednik i direktor Cloud tima u sektoru mobilnih uređaja kompanije Samsung Electronics.
Korisnici mogu da odaberu da prenesu svoje podatke u skladišni prostor SamsungClouda preko svog Samsung naloga,gdje će oni biti sigurni i spremni za ponovno preuzimanje. Ova usluga je besplatna i ne postoji ograničenje ukupnog skladišnog prostora, ali veličina pojedinačnih fajlova ne smije da prelazi 100 GB. Nema potrebe za korištenjem računara ili nekog uređaja za eksternu memoriju, ali je za prenos podataka neophodan Wi-Fi.
Podaci se čuvaju do 30 dana od datuma prvog backupa korisnika. U ovom periodu će korisnici moći da vrate svoje podatke kada to požele. Korisnici se obavještavaju kad se približi istek vremenskog ograničenja prije nego što se njihovi podaci automatski ne izbrišu.
Privremeni CloudBackup garantuje da će podaci biti sačuvani u različitim situacijama kada su korisnici zabrinuti da će izgubiti svoje podatke, kao što je tokom popravke pametnog telefona. Samsung je sada uvrstio privremeni CloudBackupu režim održavanja kako bi lični podaci na uređaju, uključujući privatne fajlove u sigurnom folderu, mogli sigurno da se backupuju za povrat nakon popravki.
Ova funkcija će također pomoći korisnicima da lakše ažuriraju svoje Samsung Galaxy uređaje prilikom zamjene.
Korisnici koji prvi put konfigurišu novi uređaj mogu da vrate svoje podatke u okviru funkcije čarobnjaka za podešavanje. Čak i ako preskoče ovu fazu, mogu da pronađu privremeni CloudBackup u okviru režima održavanja ili funkcije resetovanja, što omogućava besplatan i lak povrat podataka kada im to odgovara.
Opcija privremenog CloudBackupa dostupna je na Samsung Galaxy pametnim telefonima i tabletima i tabletima sa One UI 6.
__________
*Privremenom CloudBackupu se može pristupiti preko ‘podešavanja > opšte upravljanje>resetovanje>privremeni CloudBackup’ ili ‘podešavanja >briga o bateriji i uređaju >režim održavanja >privremeni CloudBackup’.