Saradnja Meraxis i MOL Grupe na razvoju i distribuciji reciklirane plastike

0
535
Partnerstvo MOL Grupe i Meraxisa na razvoju reciklirane plastike

Švicarska trgovinska grupa Meraxis i vodeća integrisana naftna, gasna i petrohemijska kompanija iz Centralne i Istočne Evrope MOL Grupa otpočinju strateško partnerstvo. Oni će udružiti snage kako bi unaprijedili razvoj i proizvodnju poliolefiina ponovnim spajanjem, a cilj je da se razviju i proizvedu visokokvalitetna jedinjenja na bazi reciklaže koja će potom distribuirati širom svijeta.
Kompanija Meraxis snabdijevaće MOL Grupu visokokvalitetnim recikliranim materijalima koji će se proslijeđivati u blendiranje sa MOL čistim poliolefinskim smolama. Baziran na znanjima o spajanju jedinjenja kompanija Meraxis i MOL Grupe, biće razvijen novi portfolio proizvoda, a za početak je planirano da se oni proizvode u postrojenju Aurora Kunststoffe GmbH, članici MOL Grupe u Nemačkoj, dok će oba partnera učestvovati u distribuciji.
Ovo partnerstvo kreira jedinstvenu vrijednost za kupce jer osigurava stručnost u čitavom lancu proizvodnje, od nabavke, miješanja jedinjenja, prodaje do tehničkih usluga. Direktori obje kompanije potpisali su zajedničko pismo o namjerama o saradnji.