Saradnja Sberbank BH i HT Eronet: ClickPay usluga za plaćanje komunalnih računa

0
1349
ClickPay usluga omogućava klijentima plaćanje komunalnih računa putem mobilnog i internet bankarstva

Bankarstvo u cjelini, pa tako i u Bosni i Hercegovini prolazi kroz transformaciju iniciranu napretkom tehnologije i potrebama tržišta za brzim i jednostavnim rješenjima. Ubrzani razvoj tehnologije dovodi do značajnih promjena navika i ponašanja klijenata. Kompanije koje ponude brže i sigurnije usluge, preuzet će primat na tržištu.
Prateći standarde i razvoj tehnologije bh. kompanije iz različitih industrija se uvezuju s ciljem olakašavanja svakodnevnice svojim klijentima. Jedna od takvih usluga je ClickPay, savremena usluga Sberbank BH čiji potencijal je prepoznao i HT Eronet. ClickPay klijentima omogućava da putem mobilnog uređaja plaćaju komunalne račune potpuno sigurno i bezbrižno u bilo koje doba dana. Usluga je besplatna i dostupna putem aplikacija internet i mobilnog bankarstva.
“Upravo digitalno bankarstvo omogućuje novi poredak u kojem će se ogledati najveća razlika među bankama. Raduje me činjenica da u HT Eronetu imamo pouzdanog partnera jer banke i telekom operateri su nosioci digitalnog ekosistema. Siguran sam da će kroz zajedničko partnerstvo Sberbank i HT Eroneta najviše koristi imati naši klijenti“, kaže Jasmin Spahić, izvršni direktor i član Uprave Sberbank BH.
HT Eronet je u posljednje dvije godine uložio izuzetne napore u procesu digitalne transformacije kompanije.
“Ovi napori su generirali niz digitaliziranih usluga za naše krajnje korisnike, a usluga ClickPay, realizirana sa Sberbankom predstavlja dodatno proširenje digitalnih kanala. Ovom suradnjom smo osigurali korisnicima HT Eroneta i Sberbanka brzo i sigurno plaćanje telekomunikacijskih računa, bez obzira gdje se nalazili. Potrebno je naglasiti da HT Eronet korisnike usluge ClickPay, u 2018. godini očekuju brojne pogodnosti pri korištenju ove usluge“, izjavio je član Uprave HT Eroneta Tomislav Ruk.