Sarajevski Klas neće povećavati cijene brašnu, hljebu i drugim proizvodima

0
538
Klas želi osigurati da na domaćem tržištu bude dovoljnih količina brašna

Sarajevski Klas svaki dan proizvodi brašno maksimalnim kapacitetom od oko 400.000 kg dnevno i to promptno šalje trgovcima širom BiH bez zastoja.
Iz ove kompanije navode da svaki dan pakuju i isporučuju tjesteninu, hljeb i peciva te ostale proizvode iz svog širokog proizvodnog asortimana te da imaju dovoljno pšenice koju redovno dopunjavaju od njihovih dobavljača uprkos otežanim okolnostima i poskupljenju cijena žitarica na okolnim tržištima. Takođe, paralelno se traže novi načini transporta za već kupljenu pšenicu.
“Iako smo suočeni sa povećanjem cijena sirovina od strane pojedinih dobavljača, mi kao društveno odgovorna kompanija koja brine o svojoj zajednici, nećemo povećavati cijene naših proizvoda, kako brašna, tako ni drugih namirnica. Naši maloprodajni objekti Bazar i Klas marketi neće, niti su povećavali cijene. Ostali maloprodajni lanci sami određuju cijene prehrambenih proizvoda na policama“, navode iz Klasa.
Klasova Velepekara je dovoljno snabdjevena sirovinama i ambalažom i nećemo prestajati s radom.
“U asortimanu Velepekare imamo nekoliko vrsta hljeba koji su zapakovani u higijenskoj ambalaži, kroz automatizirani proces proizvodnje, bez dodira ljudske ruke i uz dodatnu pasterizaciju što osigurava dodatno higijensku ispravnost, svježinu i trajnost ovih proizvoda u periodu od 30 dana. Ovi hljebovi su poznati kao Skockani Klasovi hljebovi – tu nudimo Bosanski, Zlatni, Sarajevski rezani, Skandinavac i Londonac, i odlična su alternativa kreiranju zaliha brašna jer se mogu konzumirati svježi i do 30 dana. Pored ovih hljebova, Visokoproteinski i hljeb za dijabetičare (upakovani na isti način) imaju trajnost od 7 dana“, poručuju iz kompanije Klas.