Sarajevu se vratio još jedan simbol – kultni Vidikovac!

0
293
Svi građevinski radovi na kompleksnom objektu Vidikovac na Trebeviću su završeni

Simbolično, na današnji datum, historijski važan za Bosnu i Hercegovinu i njen glavni grad, sa Trebevića, mjesta koje je jedan od simbola odbrane Sarajeva, predstavljen je novi kapitalni projekat koji ostaje nasljedstvo svim njegovim građanima.
Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, čestitajući Dan nezavisnosti BiH sa dolazne stanice Trebevićke žičare gdje je izgrađen prepoznatljiv kompleks, kazao je da je Sarajevo dobilo jedno od najljepših i najreprezentativnijih savremenih arhitektonskih zdanja, kultni Vidikovac.
Kako je navedeno, svi građevinski radovi su završeni, a riječ je o kompleksnom objektu sa različitim sadržajima za sve generacije, raspoređenim na ukupno tri etaže kojim dominira monumentalno spiralno stepenište. Novoizgrađeni Vidikovac može parirati bilo kojem svjetskom kompleksu, a ostat će prepoznatljiv po svom prostranom i prohodnom ravnom krovu, dostupnom svim budućim posjetiocima.
Osim zatvorenih sadržaja, kreirana je javna površina pogodna i za različita kulturna dešavanja, mini koncerte, književne večeri i izložbe.
Kao što je to bilo sa revitaliziranom Trebevićkom žičarom, nema nikakve dileme da će i Vidikovac dokazati da je u potpunosti opravdano ulaganje, kazao je gradonačelnik Skaka u promotivnom videu.