SASE: Dodijeljena priznanja najuspješnijim brokerskim kućama

0
1058
Hodžić (u sredini) dodijelio priznanja predstavnicima Unibrokera, Raiffeisen bank, SeeInvestmenta, VGT i AW Brokera

U prostorijama Sarajevske berze-burze (SASE) danas je održana tradicionalna dodjela priznanja najuspješnijim brokerskim kućama – članovima Berze u 2017. godini.
Priznanja su dodijeljena u četiri kategorije: za ukupni ostvareni promet, ostvareni promet u trgovanju dionicama, ostvareni promet u trgovanju obveznicama i ostvareni broj transakcija.
Nagrade najuspješnijim brokerskim kućama dodijelio je Ahmed Hodžić, rukovodilac Odjela za trgovanje i nadzor Sarajevske berze- burze.
Tako je u kategoriji za ukupni ostvareni promet u prošloj godini ‘Zlatnu plaketu’ osvojila Raiffeisen bank d.d. BiH, ‘Srebrena plaketa’ je dobio AW Broker d.o.o Sarajevo, dok je ‘Bronzana plaketa’ uručena brokerskoj kući See Investment Solutions d.o.o Sarajevo.
U kategoriji za ostvareni promet u trgovanju dionicama ‘Zlatna plaketa’ pripala je brokerskoj kući AW Broker d.o.o Sarajevo, ‘Srebrenu plaketu’ osvojila je Raiffeisen bank, dok je ‘Bronzanu plaketu’ dobio VGT Broker d.o.o Visoko.
Najuspješniji tokom protekle godine u ostvarenom prometu u trgovanju obveznicama bili su See Investment Solutions d.o.o Sarajevo, kome je pripala ‘Zlatna plaketa’, Raiffeisen bank je dobila ‘Srebrenu plaketu’, a Unibroker d.o.o Sarajevo dobio je ‘Bronzanu plaketu’ za osvojeno treće mjesto.
U četvrtoj kategoriji najuspješnije brokerske kuće su Unibroker d.o.o Sarajevo koja je dobila ‘Zlatnu plaketu’ za ostvareni broj transakcija u prošloj godini, potom Raiffeisen bank d.d. BiH, kojoj je pripala ‘Srebrena plaketa’ i AW broker d.o.o. Sarajevo, koji je osvojio ‘Bronzanu plaketu’.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here