Saudijska Arabija zainteresirana za investiranje u BiH

0
644
Zvizdić – Al Saud: Unaprijediti i saradnju u oblasti obrazovanja, tehnološkog razvoja i kulture

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas u Sarajevu sa princom Sultanom bin Salmanom bin Abdulazizom Al Saudom, predsjednikom Generalnog komiteta Kraljevine Saudijske Arabije za turizam i kulturno naslijeđe.
Zvizdić se zahvalio na svemu što je Kraljevina Saudijska Arabija učinila za građane BiH. Izrazio je zadovoljstvo dobrim bilateralnim odnosima i istaknuo značaj daljnjeg intenziviranja saradnje u svim segmentima.
Tokom razgovora, rečeno je da postoji veliki prostor za unapređenje ekonomskih odnosa i da je neophodno raditi na poboljšanju saradnje u oblastima turizma i prehrambene industrije.
Zvizdić je istakao da BiH ima velike turističke potencijale, posebno u segmentima zimskih sportova, planinskog, banjskog, seoskog, vjerskog, pomorskog ili kulturnog turizma. Dodao je i da je potrebno unaprijediti saradnju u oblasti obrazovanja, tehnološkog razvoja i kulture.
Princ Salman je rekao da postoji značajan prostor za saradnju i istaknuo veliki interes za investiranje u BiH. Naglasio je i značaj regionalne saradnje i opredijeljenost Kraljevine Saudijske Arabije da i dalje podstiče miran suživot svih naroda.
Sastanku je prisustvovao i ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hani bin Abdulah Mominah, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.