Schneider Electric na popisu 100 najodrživijih korporacija u svijetu 12 godina zaredom

Organizacija Corporate Knights rangirala je Schneider Electric kao prvu u grupi kompanija iz iste industrije i ukupno sedmu u cijelom svijetu 2023. godine

0
309
Schneider Electric je jedna od 19 korporacija koje su dobile ovogodišnju nagradu Terra Carta Seal

Kompanija Schneider Electric, predvodnica u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, ostvarila je jedan od najboljih rangova na popisu 100 najodrživijih korporacija u svijetu (Corporate Knights 2023 Global 100 list of Most SustainableCorporations), već dvanaesti put zaredom.
Snažan učinak ostvaren u području borbe s posljedicama klimatskih promjena i u društvenim angažmanima, održivi prihodi i ulaganja, rodna raznolikost te ekološka održivost poslovanja, pomogle su Schneider Electricu u osvajanju vodeće pozicije u godišnjem pokazatelju koji izrađuje organizacija Corporate Knights, koja se bavi istraživanjima na području ekološke održivosti. Pokazatelj Global 100 temelji se na rigoroznim procjenama javnih kompanija s prihodima većima od jedne milijarde dolara. Schneider Electric je jedina kompanija u toj kategoriji koja se našla na tom popisu svaki put u posljednjih 12 godina. Prije dvije godine, 2021., organizacija Corporate Knights proglasila je Schneider Electric najodrživijom korporacijom u svijetu.
To postignuće slijedi nakon objave da je Schneider Electric rangiran kao vodeća korporacija u ekologiji, održivosti i pitanjima društvenog upravljanja (ESG) na popisu koji izrađuju Standard &Poor’s, CDP i Moody’s ESG Solutions. To priznanje naglašava utjecaj Schneider Electrica na ekološku održivost i primjenu najboljih praksi u poslovanju. Na primjer, Schneider Electricova Strategija borbe protiv posljedica klimatskih promjena te posvećenost ekološkoj transparentnosti, bile su među prvima koje su vrednovane u skladu sa SBTi-jevim korporativnim standardnom o ugljičnoj neutralnosti sredinom 2022. godine.
Takođe, Schneider Electric je jedna od 19 korporacija koje su dobile ovogodišnju nagradu Terra Carta Seal – priznanje za globalne kompanije koje se ističu inovativnošću, pokazuju predanost i zamah prema istinski održivim tržištima. Terra CartaSeal dio je Inicijative o održivim tržištima koju je pokrenu kralj Ujedinjene Kraljevine, Karlo III., u januaru 2021. godine, dok je još bio princ od Walesa, kako bi ohrabrio privatni sektor na brže djelovanje u segmentu borbe protiv klimatskih promjena.
“Započeti 2023. godinu s ovakvim postignućem u održivosti doista je osnažujuće. To priznanje nam pokazuje kako upornost, posvećenost i konkretan utjecaj ne prolaze nezapaženo i služi nam kao podsjetnik da kompanije poput naše, koje se nalaze na popisu Global 100, čine razliku na svim razinama u poslovanju, putem ekoloških, društvenih i ekonomskih utjecaja”, izjavila je Gwenaelle Avice-Huet, direktorica Odjela za strategije održivosti u Schneider Electricu.