Solana Tuzla dobila novu Upravu na čelu sa Bakirom Smailagićem

0
1551
Od 2018. godine Solana Tuzla je u sastavu AS Grupacije

Nadzorni odbor kompanije Solana d.d. Tuzla imenovao je novu Upravu društva sa direktorom Bakirom Smailagićem na čelu.
“Solana d.d. Tuzla je u svojoj 133 godine dugoj istoriji bila i ostala sinonim za kvalitet. Zadatak nove Uprave je svakako zadržati kvalitet, povećati efikasnost poslovanja i razvijati nove proizvode na bazi soli. Dugoročno ćemo planirati investicije kojima ćemo povećati proizvodne kapacitete Solane. Sve ovo Solani će omogućiti dugoračan prosperitet, očuvanje vodeće pozicije na tržištu i mogućnost upošljavanja novih zaposlenika”, izjavio je Bakir Smailagić, novoimenovani direktor tuzlanske kompanije Solana.
Bakir Smailagić rođen je 1972. godine u Tuzli. Iza sebe ima veliko iskustvo u obavljanju rukovodećih dužnosti u kompanijama kao što su Mlin i pekara Ljubače, Klas d.d. Sarajevo, Konzum d.d. Sarajevo, te Velpro d.d. Sarajevo, CPA d.o.o. Tojšići. Diplomirani je ekonomista, a dodatna znanja i vještine sticao je u okviru programa edukacije Unilever company, Sarajevo. Na mjesto direktora kompanije Solana d.d. Tuzla imenovan je 18. decembra 2017. godine.
Nova Uprava najavljuje jačanje liderske pozicije najvećeg proizvođača soli u regiji, povećanje efikasnosti poslovanja, kao i nove investicije u cilju novih zapošljavanja i proširenja kapaciteta.