Sony preuzima Bungie za 3,6 milijardi dolara

0
304
Iz Bungieja su istakli da se njihove buduće igre neće morati igrati samo na PlayStationu

Microsoft je nedavno najavio kupovinu Activision Blizzarda (kompaniju poznatu po nizu hit igara kao što su World of Warcraft i Call of Duty) za 68,7 milijardi dolara, a sada je akvizicijom uzvratio Sony koji je za 3,6 milijardi dolara kupio Bungie, firmu koja je razvila popularne igre Destiny i Halo.
Kako je na svom blogu objavio Bungiev izvršni direktor Pete Parsons, Bungie će nastaviti da nezavisno objavljuje i kreativno razvija igre.
“U SIE-u (Sony Interactive Entertainment) smo pronašli partnera koji nas podržava i koji želi ubrzati našu viziju da stvorimo generacijsku zabavu, a sve to uz očuvanje kreativne neovisnosti Bungieja”, naveo je između ostalog, Bungiev izvršni direktor.
Bungie će nastaviti da razvija igre za više platformi i ostaće nezavisni studio i izdavač, potvrdio je izvršni direktor Sony Interactive Entertainmenta Jim Ryan.
Iz Bungieja su potvrdili da se njihove buduće igre neće morati igrati samo na PlayStationu, čuvenoj gejming Sony konzoli.
Sony, ipak, navodi mogućnost za kolaboraciju između njihovog studija i Bungieja, što bi moglo rezultirati nekim FPS naslovom ekskluzivnim za PlayStation.