Sparkasse Bank i EBRD organizuju GEFF energetski efikasani dan u Tuzli

0
911
GEFF energetski dan u Tuzli okupit će proizvođače i prodavače energetski efikasnih tehnologija

Sparkasse Bank dd BiH i EBRD GEFF program, u saradnji sa vodećim proizvođačima i prodavačima zelehih tehnologija u BiH, organizuju ‘GEFF energetski efikasani dan’ u subotu, 22. juna 2019., u periodu od 11.00-17.00 sati, na Trgu slobode u Tuzli.
“Sparkasse Banka je odavno prepoznala važnost ulaganja i podrške ulaganjima u projekte koji imaju za cilj povećanje energetske efikasnosti. Upravo iz top razloga smo razvili posebne kredite za unapređenje energetske efikasnosti domaćinstava. EE Dan će biti izvrsna prilika za sve zainteresirane da vide kakva je to zelena tehnologija i zeleni proizvodi, kao i da izračunaju koliko iznosi povrat takvih investicija, uz finansijski podsticaj EU, a koji može ići čak do 20%“, izjavila je Elvira Prnjavorac, direktorica Segmenta upravljanja prodajom Sparkasse Bank.
Ona je dodala da su svi zainteresirani građani dobrodošli, a osoblje Sparkasse Bank će biti na raspolaganju zainteresiranim za sve informacije o ovoj kreditnoj liniji.
GEFF energetski efikasan dan u Tuzli okupit će proizvođače i prodavače energetski efikasnih tehnologija i proizvoda, procijenjenih i odobrenih od strane GEFF-a, kao što su: toplotna pumpa, peć na pelet, energetski efikasni prozori, krovni prozor i solarni kolektor, čija implementacija u stanovima ili kućama omogućava značajne uštede novca, veću udobnost doma, ali i smanjenje zagađenosti zraka, time doprinoseću povećanju kvaliteta okruženja u kojem živimo.
Ova specijalna linija kredita Sparkasse banke za fizička lica se plasira u okviru Programa finansiranja zelene ekonomije (GEFF), koji je obezbijedila Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), usmjerenih na poboljšanje energetske efikasnosti domaćinstava.