Sparkasse Banka pokrenula Šparkastični radio

0
1368
Inovativno korporativno komuniciranje iz Sparkasse Bank

Sparkasse Bank prva je kompanija u BiH koja je pokrenula svoju korporativnu, nekomercijalnu radio stanicu. Šparkastični radio je mjesto samo dobre muzike i pozitivnih vijesti koje će biti na raspolaganju slušaocima tokom cijelog dana.
“U svom poslovanju vodimo se željom da pratimo trendove i potrebe klijenata i u skladu sa tim kontinuirano radimo na unaprijeđenju kvaliteta naših usluga. Time smo na neki način već stalno prisutni u svakodnevnom životu klijenata, pa nam je ideja za pokretanje Šparkastičnog radija, kao korporativnog kanala komunikacije sa našim klijentima, zaposlenim i široj društvenoj zajednici u kojoj poslujemo, prirodan slijed“, navode iz Sparkase Bank.
“U saradnji sa klijentima banke i poslovnim partnerima Emirom Cocalićem i agencijom Fabrika, proistekla je ideja o pokretanju nekomercijalne radio stanice koja će promovisati samo dobre i pozitivne vijesti o našim klijentima, njihovim uspjesima i ostalim mnogim socijalno odgovornim projektima. Želimo našim slušaocima, klijentima, sadašnjim i budućim, pokloniti mjesto prvenstveno dobre muzike, neopterećeno dnevno-političkim temama, gdje mogu uživati u bezvremenskim hitovima, saznati kakvo ih vrijeme očekuje, ali i istovremeno biti u toku sa svim aktuelnostima iz naše Banke“, izjavili su iz Direkcije za marketing, komunikacije i kvalitet usluge Sparkasse Bank.
Mobilne aplikacije za IOS i Android uskoro će biti dostupne za sve one koji žele da slušaj radio bilo gdje da se nalaze, a za klijente koji ne praktikuju korištenje elektronskih servisa i koji rado posjećuju Sparkasse Bank poslovnice, u istima se mogu osjećati ugodno bez osjećaja klasičnog bankarskog okruženja.
Program će se emitovati 24 sata, i može se pratiti putem internet stranice: www.sparkasticniradio.ba, a u planu je i proširenje na FM frekvenciju.