Srebrenici i Istočnoj Ilidži za infrastrukturne projekte 950.000 KM

0
821
Ministar Šarović potpisao je ugovore sa načelnicima opština Srebrenica i Istočna Ilidža, Grujičićem i Božovićem

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović potpisao je danas sa načelnicima opština Srebrenica i Istočna Ilidža, Mladenom Grujičićem i Marinkom Božovićem ugovore o dodjeli sredstava Savjeta ministara BiH za prioritetne infrastrukturne projekte. Riječ je o sredstvima iz klirinškog duga Ruske Federacije uplaćenih Bosni i Hercegovini.
Ugovorom o dodjeli sredstava opštini Srebrenica, ovoj lokalnoj zajednici je omogućeno da koristi sredstva u iznosu od 500.000 KM, za prioritetne infrastrukturne projekte.
“Sredstva će biti utrošena na četiri projekta, asfaltiranje tri putna pravca i rekonstrukciju liftova, koji su dobili jednoglasnu podršku Skupštine opštine Srebrenica i čija realizacija će biti u interesu svih građana“, istakao je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.
Opštini Istočna Ilidža dodijeljena su sredstva za Projekat zaštite izvorišta pitke vode Sarajevsko polje, u iznosu od 450.000 KM.
“Ovaj Ugovor je značajan ne samo za građane Istočnog Sarajeva nego i mnogo šire, jer je riječ o zaštiti izvorišta kojim se snabdijeva cijelo Sarajevo“, istakao je načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović.
Ministar Šarović izrazio je veliko zadovoljstvo zbog zaključenja ugovora o dodijeli sredstava, jer se na ovaj način direktno pomažu lokalne zajednice kojima je ubrzani infrastrukturni i ekonomski razvoj ključni prioritet.