Šumarski fakultet u Sarajevu obilježava 70. godina uspješnog rada

0
1131
Šumarski fakultet u Sarajevu je među najstarijim visokoškolskim institucijama u BiH

Šumarski fakultet Univerziteta u Sarajevu ove godine obilježava 70 godina postojanja i uspješnog rada.
Ovaj značajan jubilej jedne od najstarijih visokoškolskih institucija u Bosni i Hercegovini, Šumarski fakultet će obilježiti nizom prigodnih aktivnosti. Tako će od 10. do 12. oktobra ove godine u Sarajevu biti održan Međunarodni simpozij ’Čovjek – Šuma –Nauka – PEFOSS’, na kojem će se okupiti više od 200 učesnika, a predavači će biti neki od vodećih svjetskih stručnjaka iz oblasti šumarstva i hortikulture.
U proteklih 70 godina kontinuiranog rada, Šumarski fakultet Univerziteta u Sarajevu obrazovao je i odgojio generacije inženjera, magistara i doktora nauka u oblasti šumarstva i hortikulture, koji predano brinu o uzgoju, gazdovanju, efikasnom iskorištavanju i zaštiti šume kao najznačajnijeg resursa BiH.
”Diplomanti, magistranti i doktoranti Šumarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu zahvaljujući ovdje stečenim znanjima se usavršavaju na najpoznatijim i najprestižnijim svjetskim fakultetima i institutima u oblasti šumarstva i hortikulture. Predano radimo na podizanju kvaliteta obrazovanja, a činjenica da diplomanata, magistranata i doktoranata sa našega Fakulteta gotovo da nema na biroima za zapošljavanje najbolje govori o kvalitetu kadrova koji stiču znanja na Šumarskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu“, kaže prof.dr. Mirza Dautbašić, dekan Šumarskog fakulteta Univertziteta u Sarajevu.
Sedam decenija uspješnog rada Šumarskog fakulteta bit će obilježen i brojnim drugim aktivnostima, koje će svoju kuliminaciju imati krajem godine na svečanoj akademiji u povodu obilježavanja 70. godišnjice Šumarskog fakulteta u Sarajevu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here