Svi sistemi BH Telecoma stabilno funkcioniraju

0
469
Poslovno sjedište BH Telecoma Sarajevo

Svjesni značajne uloge i odgovornosti telekomunikacijskih operatora u okolnostima prirodne nesreće uzrokovane pojavom korona virusa u BiH, iz BH Telecoma navode da svakodnevno ulažu napore kako bi telekomunikacijska mreža u BiH radila bez ikakvih smetnji i poteškoća.
Sistemi BH Telecoma stabilno funkcioniraju, sa dovoljnim kapacitetima za sve usluge koje pružamo našim korisnicima, uključujući i održavanje online nastave na svim područjima. BH Telecom je stavio dodatne cloud resurse na raspolaganje obrazovnim institucijama u cilju podrške odvijanju online nastavi, kao i resurse IPTV platforme, saopćeno je iz BH Telecoma navodeći da njihovi radnici na odgovoran i profesionalan način rade na osiguravanju visokog nivoa svih servisa, u skladu sa trenutnom situacijom.
Povodom aktuelne epidemiološke situacije iz BH Telecoma uputili su apel svojim korisnicima da intenzivnije koriste digitalne servise kao što su: mobilna aplikacija BH Telecom, digitalni kanali za dopunu kredita, e-račun i mobilno plaćanje računa, a sve kako bi se kretanje i zadržavanje u BH Telecom centrima svelo na minimum.
“Podsjećamo javnost da smo, osim što smo omogućili praćenje online nastave putem Moja TV videoteke, do 30. aprila omogućili i svim mobilnim korisnicima BH Telecoma bilo gdje u BiH da se nalaze besplatno praćenje svih važnih TV i radio vijesti na mobitelu“, navode iz BH Telecoma.
Iz ove kompanije navode da su građanima i korisnicima njihovih usluga na raspolaganju 24 sata dnevno, prilikom procesa otklanjanja smetnji i odgovora na sve njihove korisničke upite putem besplatnih telefona 1444 za rezidencijalne korisnike, a za poslovne korisnike 1322 ili e-maila: poslovna.podrska@bhtelecom.ba.
BH Telecom je kreirala i kampanju ‘Ostanimo povezani. Sad više nego ikad.’ i podstranicu https://www.bhtelecom.ba/ostanimo-povezani.html na kojoj građani mogu naći sve informacije i aktivnosti koje je ova kompanija realizirala tokom epidemiološke krize u BiH i svijetu.