Svjetska premijera novog Citroenovog SUV-a C3 Aircross u Frankfurtu

Uz novi SUV C3, Citroën će predstaviti i dva druga noviteta: SpaceTourer Rip Curl Concept i novi E-Mehari Styled by Courreges

0
5061
Citroenov novi kompaktni SUV C3 Aircross

Na Sajmu automobila u Frankfurtu (12. i 13. septembar – novinarski dani, a od 14. do 24. septembra dani za posjetitelje), Citroën stavlja naglasak na svoju ofenzivu na području SUV vozila, predstavljajući kao svjetsku premijeru novi kompaktni SUV C3 Aircross. Ovaj SUV nove generacije snažnog karaktera, nudi prostor u unutrašnjosti i modularnost monovolumena, udobnost i povezane tehnologije.
Uz novi SUV C3, Citroën će predstaviti i dva druga noviteta koji naglašavaju duh avanture i slobodnog vremena:
SpaceTourer Rip Curl Concept ,jedinstveni konceptni automobil kombija 4×4 , te novi E-Mehari Styled by Courreges, limitirana serija sa snažnom osobnošću, koja proširuje kreativni susret dvaju francuskih ikonskih marki i označuje početak 2. generacije modela E-Mehari.
Novi Citroën C3, već prodan u više od 170.000 primjeraka od svog lansiranja, bit će predstavljen uz bok nabildane izvedbe, C3 WRC, koji je predmet automobilske strasti, ljudske i sportske avanture.
Novi kompaktni SUV C3 Aircross ističe se svojom  jedinstvenom morfologijom te snažnim i svježim stavom. Ovdje je prisutan u nekoliko kombinacija boja karoserije i unutrašnjosti, naglašavajući svoje mogućnosti personalizacije. Nudi visok nivo udobnosti, 12 modernih tehnologija za pomoć u vožnji i 4 za povezivost. Udoban u gradu kao i na cestama, C3 Aircross poziva  na bijeg zahvaljujući svom SUV karakteru i funkciji GripControls funkcijom HillAssistDescent (sistem pomoći kod vožnje na strmom spustu). On je nova referenca u svijetu kompaktnih SUV-ova u pogledu udobnosti, korištenja i boravka u vozilu.
SpaceTourer Rip Curl Concept ima povećane mogućnosti zahvaljujući preradi 4×4 kompanije  Automobiles Dangel. Za krajnju slobodu, Pössl ga je izbacio kao kompaktni kamper. Ove dvije pretvorbe već su dostupne na SpaceToureru. Moderna vanjština i unutrašnjost kampera naglašeni su originalnimizborom boja i posebnih tkanina. SpaceTourer Rip Curl Concept bit će dio evropske turneje Rip Curl od oktobra 2017. do januara 2018.
E-Mehari Styled by Courreges – ekskluzivna specijalna serija, razvijena s modnom markom Courrèges, predstavlja novu generacijuelektričnog modela E-Mehari. Nastavljajući svoju suradnju oko održive mobilnosti i profinjenosti, dvije ikonske francuske marke ovdje predstavljaju elegantnu izvedbu u crnoj boji, koja prekriva i lukove, te koja je u kontrastu s svijetlom unutrašnjošću karakterističnom za Courrèges. Ovaj 100 % električni kabriolet s četiri sjedala snažnog karaktera osnažuje automobilske kvalitete predlažući odsada čvrsti krov s prozorima, središnjim sistemom zaključavanja i zračnim jastucima, smještenim u unutrašnjost, koja je u potpunosti redizajnirana u skladu sa stilskim kodovima Citroëna.