Svjetski dan štednje: Sparkasse u ulozi učitelja

0
869
Sparkasse Bank je u svim bh. gradovima u kojima ima filijale ugostila učenike škola i obdaništa

Sparkasse Bank dd BiH danas je u svim bh. gradovima u kojima ima filijale ugostila učenike škola i obdaništa i na taj način obilježila Međunarodni dan štednje, 31. oktobar.
“Sparkasse Bank svake godine ovaj dan posvećuje mlađoj populaciji u cilju izgradnje i očuvanja svijesti o značaju štednje i razvijanju štednih navika kod najmlađih. Uvijek se radujemo ovakvim posjetama. Trudimo se da im dolazak u banku bude pozitivno iskustvo i da, putem prilagođene edukacije, i oni sami shvate kolika je važnost štednje, te kako mogu i tim putem uticati na ostvarenje svojih snova“, izjavila je izjavila je Elvira Prnjavorac, direktorica Segmenta upravljanja prodajom Sparkasse Bank.
Uposlenici poslovnica Sparkasse Bank u BiH osigurali su i prigodne poklone za najmlađe posjetioce.
Jedno od strateških opredjeljenja Sparkasse banke je i kreiranje štednih navika najmlađih. Upravo zato Sparkasse Bank u svojoj ponudi ima posebno dizajniran štedni koncept za djecu, a o svim koristima štednje i načinima na koji i djeca mogu štediti na vrlo zabavan način najmlađe upoznaje njihov drug, maskota dječije štednje, Medo Štedo.
Pored dječije štednje i ostalih štednih proizvoda, štednja sa garancijom austrijske matične kuće Steiermaerkische Sparkasse je jedinstven proizvod po kojem se banka potpuno izdvaja na tržištu.